Kinderen zitten niet op griepprik te wachten

Onze zoon van acht heeft, in verband met zijn astma, recent de griepprik gehad. En nou kreeg hij vorige week een oproep om ook twee inentingen tegen de Mexicaanse griep te halen. Nou, dat was gillen. Hij had al gehad en zat er niet op te wachten nog een prik te krijgen. ‘Dan maar Mexicaanse griep’, vond hij. Nou, dat vinden wij toch maar niet. Maar hij is niet de enige die er zo over denkt. De meeste kinderen willen namelijk geen vaccinatie tegen de Mexicaanse griep. Zij vinden een prik niet nodig, zo gaven ze aan in een zondag uitgebracht onderzoek van het Jeugdjournaal, dat ruim tweeduizend kinderen ondervroeg. Klopt; ook Wouter vindt het niet nodig. En toen ik zei dat er kinderen aan doodgingen, bleef hij bij zijn standpunt… Dat wordt dus een worsteling als ik ‘m met ‘m gaan halen… Maandag maakt de Gezondheidsraad bekend of de deskundigen vinden dat jonge kinderen moeten worden inge├źnt. Het merendeel van de kinderen is niet bang ziek te worden. Een kwart heeft dit najaar al griep gehad, maar slechts een klein deel denkt dat het de Mexicaanse was. Een kwart van de jongens en meisjes wil liever geen prik omdat ze er bang voor zijn. Een kleinere groep denkt dat de inenting toch niet helpt. Diegenen die voor vaccinatie zijn, willen niet ziek worden en een ander niet besmetten, gaven zij aan in het onderzoek.

Lees ook:Vaccinatie Mexicaanse griep krijgt voorrang op DKTP-prik
Lees ook:Dood peuters komt niet door vaccinatie Mexicaanse griep
Lees ook:Griepprik geeft eenderde kinderen koortsklachten
Lees ook:Schoolvakantie niet langer door Mexicaanse Griep
Lees ook:Zwangere vrouwen hoeven dit jaar geen griepprik

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kinderen zitten niet op griepprik te wachten

 1. Kindermedicijn.nl

  Geef om kinderen

  Als een volwassene een geneesmiddel krijgt voorgeschreven, kan hij er zeker van zijn dat de veiligheid en de werkzaamheid ervan uitvoerig zijn getest bij volwassen mensen. Dat is immers een voorwaarde voor toelating tot de markt (registratie). Datzelfde kan niet gezegd worden over kinderen. De meeste geneesmiddelen die zij krijgen zijn niet verkrijgbaar in voor hen geschikte vorm en dosering. Gebrekkige kennis van kindergeneesmiddelen is een internationaal fenomeen, waarmee kinderartsen al tientallen jaren worstelen. Het wordt tijd om maatregelen te treffen die deze situatie verbeteren.

  Kindermedicijn.nl

  Kindermedicijn.nl is een online-shop voor kindermedicijnen die zonder recept te verkrijgen zijn. De zogenaamde zelfzorggeneesmiddelen, waarover deskundigen van mening zijn dat deze bij normaal gebruik veilig gebruikt kunnen worden door consumenten. Het assortiment is niet alleen breed en diep maar ook uitgebreid met aanverwante artikelen en hulpmiddelen voor het makkelijker maken en/of stimuleren bij het gebruiken en innemen van medicijnen. Door ons geselecteerde producten en artikelen doorgaan een strenge controle.

  Stichting Kindermedicijn

  Kindermedicijn.nl wil daar een bijdrage aan leveren door bij elk verkocht product een deel van de winst te doneren aan stichting kindermedicijn voor het ontwikkelen en testen van kindermedicijnen. Met dat geld willen wij organisaties en goede initiatieven ondersteunen bij hun onderzoek of bijdrage. Waarom? Omdat wij het verplicht zijn aan onze kinderen!
  Namens het service team van Kindermedicijn.nl danken wij u alvast hartelijk voor uw steun en bijdrage.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>