Hoofdluis veelvoorkomend probleem op scholen

Op basisscholen komt steeds vaker hoofdluis voor, ondanks het feit dat er steeds meer controles zijn op basisscholen. Ruim 25 procent van de ouders die deelnamen aan het Luizenonderzoek 2009 van het Landelijk Steunpunt Hoofdluis (LSH) gaven aan dat er afgelopen jaar bij hun kind hoofdluis was geconstateerd. In het meest recente onderzoek van de GGD uit 1994, was dit ‘slechts’ 11 procent. Het aantal scholen dat systematisch luizencontroles uitvoert, is met 28 procent gestegen. 86 procent van de basisscholen controleert systematisch op hoofdluis. Hoofdluis is niet alleen heel vervelend voor de kinderen, maar ook voor  ouders en scholen. Preventief controleren is een belangrijk middel tegen de verspreiding van hoofdluis.

Lees ook:Aandacht voor hoofdluisprobleem: vijfde Landelijke Hoofdluisdag
Lees ook:Veel hoofdluis na vakantie: 88% van alle scholen controleert
Lees ook:Hoofdluizendag valt midden in voorjaarsvakantie
Lees ook:Niet wachten op krabben
Lees ook:Ruim 40.000 kinderen gecontroleerd tijdens Landelijke Hoofdluismeting

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>