Contract voor kinderen met overgewicht

Je ziet het steeds vaker; kinderen die je bijna kunt rollen. En dat is natuurlijk een groot probleem. Prsoonlijk zou ik denken; geef de ouders een pets, die hebben die kinderen immers een ongezonde levensstijl aangeleerd, maar het platform (W)EET gaat het anders aanpakken. (W)EET gaat zwaarlijvigheid onder kinderen van zeven tot twaalf jaar aanpakken door ze, onder meer, een contract te laten tekenen. Was het maar zo simpel, denk ik dan. Het initiatief is afkomstig van de commerciƫle radio en tv, de voedingsindustrie en een aantal grote maatschappelijke organisaties. De krachten worden gebundeld om gezonde voeding en leefstijl bij kinderen en ouders onder de aandacht te brengen. ( Morgen wordt in de Tweede Kamer over dit onderwerp gesproken als de nota Overgewicht wordt behandeld. Kinderen tekenen een contract waarin ze beloven genoeg te bewegen en gezond te eten. Aan het contract is een fit-heidstest gekoppeld, daarnaast moet een dagboek worden bijgehouden waarin eet- en beweegpatroon worden genoteerd.
Aan het einde van de contractperiode wordt opnieuw een lichamelijke test afgenomen. Het initiatief is mede tot stand gekomen na een oproep van CDA-Kamerlid Sabine Uitslag aan media, voedingsindustrie om een vuist te maken tegen obesitas.

Lees ook:Teken een contract met je kind tegen alcohol
Lees ook:Verburg wil kinderen op school leren gezonder te eten
Lees ook:Nederlands kind eet minder groente en fruit dan rest Europa
Lees ook:Overgewicht bij kinderen aanpakken met kant-enklaar maaltijden
Lees ook:Verplicht fruit op school!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>