Kraamvisite linke soep door Mexicaanse griep

Onderzoek toont aan dat zwangere vrouwen maar liefst vier keer meer kans hebben om in het ziekenhuis opgenomen te worden met complicaties door Mexicaanse griep. En als je iets natuurlijk niet wilt, is het tijdens je zwangerschap met die griep in het ziekenhuis liggen! Ben je zwanger? Dan is het een goed plan extra veiligheidsmaatregelen in acht te nemen.

Britse experts hebben een lijst met maatregelen samengesteld hoe zwangere vrouwen hun risico op Mexicaanse griep kunnen beperken. De artsen raden zwangere vrouwen aan drukke, openbare plaatsen te vermijden. Verder is het belangrijk dat ze hun handen goed wassen en geen contact hebben met mensen met griepsymptomen. Als de baby er eenmaal is, dan is het het verstandigst om de eerste twee maanden na de geboorte geen bezoek van familie en vrienden te ontvangen. Zo kun je proberen te voorkomen dat de baby het virus oploopt. Maar dat is natuurlijk weer makkelijker gezegd dan gedaan…

Lees ook:Schoolvakantie niet langer door Mexicaanse Griep
Lees ook:Zwanger; wel of geen vaccinatie tegen Mexicaanse Griep?
Lees ook:Het najaar wordt prikloos voor gezonde kleine kinderen
Lees ook:Zwangere vrouwen hoeven dit jaar geen griepprik
Lees ook:Vaccinatie Mexicaanse griep krijgt voorrang op DKTP-prik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>