Televisie kijken geeft kinderen hoge bloeddruk

We weten dat televisie kijken niet goed is voor kleine kinderen. Maar dat ze er een hoger risico op het ontwikkelen van een verhoogde bloeddruk van krijgen, wist ik echt niet. Nou ja, nog een reden om je superslecht te voelen als je puur uit gemakzucht je kinderen een uurtje langer televisie laat kijken om aan je eigen werk toe te komen. We slaan door hoor…De onderzoekers bestudeerden voor het onderzoek 111 kinderen tussen de drie en acht jaar oud. De kinderen kregen een apparaat om waarmee hun bewegingsactiviteit werd gemeten.  Ook werd door de ouders bijgehouden hoeveel uur per dag hun kind televisie keek, hoeveel uur ze zaten of bezig waren met bepaalde activiteiten. De resultaten van het onderzoek lieten zien dat het voor de bloeddruk niet uitmaakte dat kinderen zittende activiteiten deden, maar dat er een duidelijk verband was te zien tussen de bloeddruk en het kijken naar televisie. Ongeacht het lichaamsgewicht was de bloeddruk bij kinderen die het langst en vaakst televisie keken significant hoger dan bij kinderen die minder keken. De onderzoekers adviseren dan ook kinderen niet meer dan 2 uur per dag televisie te laten kijken en dat te combineren met minstens een uur lichamelijke activiteiten per dag.

Lees ook:Kinderen krijgen dikke buik van televisie kijken
Lees ook:Kinderen die veel televisie krijgen hebben grote kans op strafblad
Lees ook:Met kinderen spelen draagt bij tot een snellere ontwikkeling
Lees ook:Televisie kan kinderen flink schaden
Lees ook:Televisie doet niets voor kinderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>