Flesvoeding veroorzaakt obesitas op latere leeftijd

Het blijft een eeuwige strijd; flesvoeding of borstvoeding. Wat is nou het beste? Wat mij betreft is dat niet zo zwart wit te stellen. Als je je als moeder doodongelukkig voelt door borstvoeding, moet je het vooral niet doen. En berichten over hoe slecht flesvoeding wel niet voor je kind zou zijn, moet je vooral niet te zwaar mee laten wegen. Flesvoeding is prima! Maar omdat het een vers onderzoek betreft, toch weer de laatstet berichtgeving op dat gebied…. Uit internationaal onderzoek blijkt dat kinderen die de borst niet krijgen later meer kans op obesitas hebben. Jaha… JOUW SCHULD DUS!!! (Zegt de moeder die beide kinderen groot heeft gebracht met Nutricia!)

Het onderzoek volgde 1.000 baby’s die in drie verschillende groepen werden verdeeld, meldt nu.nl. De eerste groep mama’s gaf borstvoeding, de tweede flesvoeding met weinig proteïnen en de derde groep flesvoeding met veel proteïnen. De baby’s werden op twee jaar gewogen en gemeten. Daaruit bleek dat de laatste groep duidelijk dikker was dan de anderen. De onderzoekers leiden daaruit af dat flesvoeding met minder proteïnen overgewicht kan voorkomen op latere leeftijd. Niet iedereen is even gelukkig met de resultaten van het onderzoek. Een woordvoerder van de Britse Infant and Dietetic Food Association zegt dat producenten al het aantal proteïnes in flesvoeding hebben verlaagd. “Ik wil eerst dat er meer onderzoek verricht wordt voor ik durf te zeggen dat flesvoeding gevolgen heeft voor het gewicht van kinderen op latere leeftijd.”

Lees ook:Baby’s zwaarder door voeding uit fles
Lees ook:Eerste handboek over borstvoeding mét respect voor flesvoeding
Lees ook:Flessenbaby’s en borstvoedingsbaby’s hebben zelfde band met moeder
Lees ook:Borstvoeding vermindert de kans op obesitas
Lees ook:Aan de borst gevoede baby’s hebben minder kans dik te worden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>