Van kauwgom wordt je kind slim

Kauwgom zorgt ervoor dat tieners beter scoren op wiskundige tests, dat blijkt uit een recent Amerikaanse studie. Daarnaast helpt het ook stress te bestrijden. Neit zeuren dus, als ze weer eens lekker ordi op een kauwgommetje kauwen; het dient een goed en hoger doel!
De onderzoekers volgden 108 studenten tussen 13 en 16 jaar. De helft van hen kreeg suikervrije kauwgom tijdens de les, tests en het maken van huiswerk. Na 14 weken bleek dat de studenten die kauwgom aten drie procent hoger scoorden. Een kleine, maar toch belangrijke verbetering volgens de onderzoekers. Ook behaalden ze betere resultaten op hun eindexamen dan de andere studenten. Een ander onderzoek toonde aan dat wanneer universiteitsstudenten kauwgom kregen tijdens een moeilijke computertest dat ze minder last hadden van stresshormonen , dan wanneer ze niet kauwden. Wanneer je minder stress hebt, is het volgens de onderzoekers makkelijker om je te concentreren op je werk. “Dit is de eerste keer dat we wetenschappelijk kunnen bewijzen dat studenten echt beter presteren wanneer ze mogen kauwen,” aldus onderzoeker Gil Leveille.

Lees ook:Kauwgom kauwen goed voor concentratie kinderen
Lees ook:Kauw jezelf er na een keizersnede weer bovenop
Lees ook:Kindjes met middenoorontsteking: kauw kauwgom!
Lees ook:De oplossing voor kinderen met middenoorontsteking
Lees ook:Lezen doet veel voor de toekomst van een kind

1 Reacties // Reageer

One thought on “Van kauwgom wordt je kind slim

  1. kanker

    coooooooooooool, kan ik eindelyk feel kougom eten tydenz de lez.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>