52% meisjes wil baarmoederhalskanker-inenting niet

Onvoorstelbaar he? Als je de mogelijkheid krijgt baarmoederhalskanker te voorkomen, dan doe je dat toch? Toch laat nog niet de helft van alle meisjes zich inenten.  Het opkomstcijfer in de tweede week was opnieuw lager dan de verwachte 70 procent. De eerste week kwam 60 procent van de 70.725 opgeroepen meisjes voor de prik, de tweede week daalde het percentage verder naar 47 procent van de 98.561 opgeroepen meisjes.

Het RIVM wijt de lage opkomst onder meer aan de ’indianenverhalen’ die rondgaan over de vaccinaties en roept mensen op hun keuze te baseren op informatie die is gestoeld op feiten. In augustus worden de meisjes die niet zijn geweest, opnieuw benaderd met de vraag om er nog eens over na te denken. De lage opkomst in de eerste weken is voor het RIVM geen reden voor een actie om meisjes nu al te vragen alsnog het vaccin te komen halen.  Op 2 maart begon de landelijke campagne van RIVM. Voor de zogenoemde inhaalcampagne zijn ruim 380.000 meisjes tussen de 13 en 16 jaar uitgenodigd om zich te laten inenten tegen baarmoederhalskanker. Vanaf september kunnen alle meisjes vanaf 12 jaar prikken tegen baarmoederhalskanker krijgen.

Lees ook:Meisjes ingeënt tegen baarmoederhalskanker
Lees ook:Slechts helft meisjes haalt HPV enting
Lees ook:Meisjes van 12 volgend jaar ingeënt tegen baarmoederhalskanker
Lees ook:Meiden van vijftien krijgen inenting minder!
Lees ook:Vaccinatieprogramma tegen baarmoederhalskanker lijkt effectief!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>