Knuffelbaby’s hebben minder pijn en minder kans op overgewicht

Een baby die houdt van knuffelen, voelt niet alleen minder pijn, maar kampt minder met overgewicht. Het karakter en temperament van een kleine heeft namelijk al effect op de gewichtstoename, zo concludeert professor kindergeneeskunde Pieter Sauer van het Universitair Medisch Centrum Groningen uit zijn onderzoek van overgewicht bij kinderen. Bizar he? Nou heb je weinig invloed op het karakter van je kind, maar als het een knuffelbeertje is: KNUFFELEN!!!

Sauer volgde sinds 2006 meer dan drieduizend baby’s vanaf de geboorte. Hij bekeek alle zwangerschapsgegevens, voeding, gezondheid en activiteitenpatroon. Al vanaf drie maanden heeft het karakter van een baby al effect op het gewicht. “Ouders willen hun kroost graag gelukkig zien. Regeert de baby niet of weinig op knuffelen, geven ouders hen vaak wat meer eten. Groeit een kind echter de eerste maanden van zijn leven te snel, is de kans groot dat het dikker wordt”.

Met zijn onderzoek naar overgewicht bij kinderen ontvangt professor Sauer deze week een prijs. Het geldbedrag zal gespendeerd worden aan verder onderzoek opdat reeds vroeg aan mama en papa kan gezegd worden: ‘uw kind loopt risico om dik te worden’.

“Ouders weten tegenwoordig niet hoeveel eten kinderen nodig hebben. Vaak verkopen fabrikanten te grote porties en denken ouders dat hun kind vanaf vier jaar al een karbonade moet eten”.

Lees ook:Steeds meer baby’s en kleuters te dik
Lees ook:Kort slapen zorgt voor dikke kinderen
Lees ook:Eenderde baby’s voor een jaar al obees…
Lees ook:Snoepende kids hebben minder kans op overgewicht
Lees ook:Vet! – boek over kinderen met overgewicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>