Pinda-allergie bij kinderen mogelijk op te lossen

Het is misschien wel een van de engste allergieën: de pindaallergie. Je zou zo’n kind maar per ongeluk iets geven met pinda’s erin.. Nou hebben Britse wetenschappers verbonden aan het Cambridge’s Addenbrooke’s Hospital mogelijk een methode gevonden om kinderen die leiden aan een pinda-allergie te genezen. Vier kinderen raakten in een periode van 6 maanden geleidelijk gewend aan het gebruiken van pinda’s. Aan het einde van het traject konden ze het eten van 5 pinda’s per dag goed verdragen. Ongeveer 2% van de jonge mensen in het Verenigd Koninkrijk krijgt allergische reacties na het eten van pinda’s. Ze krijgen dan problemen met de ademhaling en in ernstige gevallen kan het leiden tot een anaphylactische shock die levensbedreigend kan zijn. De onderzoekers uit Cambridge gaven de kinderen in eerste instantie 5 milligram van meel uit pinda ‘s. Die hoeveelheid kon langzamerhand worden opgevoerd tot 800 milligram per dag. Dat staat gelijk aan 5 pinda’s. De onderzoekers hebben hun studie inmiddels uitgebreid door nog eens 18 kinderen op een zelfde manier te behandelen. Ze zien ook perpectief voor de methode om volwassenen van een pinda-allergie af te helpen.

Lees ook:Dodelijke pinda-allergie bij kinderen te genezen
Lees ook:Geef je jonge kind vooral pinda’s!
Lees ook:Voedselallergie vaak aanleiding tot pesten
Lees ook:Allergie niet tegen te houden door bepaald voedsel te mijden
Lees ook:Allergische kinderen mogen geweigerd worden op dagverblijf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>