Ademhaling moeder beperkt driftbuien kind

Kinderen met aandachts- en gedragsstoornissen hebben minder last van driftbuien als hun moeder rustig blijft ademhalen en niet door hun probleemgedrag in de stress schiet. Ademhalingsoefeningen helpen de moeder haar stress onder controle te houden. Dus: stay calm and keep breathing!Dat blijkt uit een onderzoek van neuropsycholoog Jolant van den Haspel die verbonden is aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG). Hij leerde moeders in vier trainingssessies stress te verminderen door regelmatig te ademen en zo hun hartritme op peil te krijgen. Ook leerde hij hen dit thuis toe te passen in een moeilijke situatie. Hierdoor nam het aantal driftbuien bij de probleemkinderen aanzienlijk af.
Twee uur trainen en vijf keer per dag een halve minuut oefenen in een tijdsbestek van twee weken had een gunstig effect op hart, hersenactiviteit, emoties en cognities, zo bleek uit het onderzoek.

Lees ook:Speen kan wiegedood bij baby’s voorkomen
Lees ook:Hoe je kleine driftkikker onder controle te houden
Lees ook:Wat als je kind heel erg driftig is…
Lees ook:Stressen tijdens je zwangerschap verlaagt het IQ van je kind
Lees ook:Werkstress bij zwangere vrouw beïnvloedt baby

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ademhaling moeder beperkt driftbuien kind

  1. Blair Canner

    Thanks for an additional great post. I wish to thank you for the efforts you have made in writing this article Ademhaling moeder beperkt driftbuien kind | Kinderspul. I hope for more from you sooner or later as well.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>