Baby’s krijgen sterkere longen door borstvoeding

Baby's die vier maanden of langer borstvoeding krijgen, hebben sterkere longen dan degenen die flessenvoeding drinken. Dat voordeel is merkbaar tot ze 10 jaar zijn, blijkt uit Brits onderzoek. En 'tot tien jaar' is toch een hele tijd! Als je het wilt en kunt; doen dus gewoon!De onderzoekers volgden 1500 kinderen tot hun 10 jaar. Degenen die borstvoeding kregen, ongeveer een derde van hen, konden meer en sneller lucht in- en uitademen dan de anderen. De wetenschappers denken dat dit komt door de manier waarop de baby aan de borst zuigt en de duur van de voeding. Baby's moeten namelijk drie keer zo hard aan een borst zuigen dan aan een flesje, meldt De Telegraaf. Als deze hypothese klopt, kunnen enkele aanpassingen aan voedingsflesjes voor hetzelfde effect zorgen.

Uit eerder onderzoek blijkt dat borstvoeding het immuunsysteem versterkt en kinderen beschermt van ademhalingsproblemen.

Lees ook:Helft vrouwen voelt schaamte bij ‘openbaar borstvoeden’
Lees ook:Cross nursing: als je vriendin jouw kind borstvoeding geeft
Lees ook:Jongere moeders stoppen sneller met borstvoeding
Lees ook:Verse babyhapjes maakt kind leniger
Lees ook:Borstvoedingsbaby’s huilen meer dan flessenbaby’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>