Kinderartsen in actie tegen rokende ouders! (HOERA!)

Wie deze blog een beetje bijhoudt, weet dat ik fel tegen roken in de buurt van kinderen ben. Ik wil zelfs zo ver gaan dat ik het een vorm van kindermishandeling vind. Je gooit je kind namelijk ooit niet steeds een heel klein beetje gif door z'n drinken. Ik ben gelukkig niet de enige tegenstander. De Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde gaat namelijk artsen trainen in gesprekken met rokende ouders. Het is de bedoeling dat de vaders en moeders stoppen met roken in het bijzijn van hun kinderen.

Vijf artsen krijgen volgend jaar training in gesprekstechnieken. Zij geven hun kennis vervolgens door aan collega's.

Het is de bedoeling dat de artsen de ouders niet bestraffend toespreken, maar juist zover krijgen dat ze zelf uitspreken dat roken een probleem is voor hun kind.

Kinderen hebben door meeroken een grotere kans op onder meer wiegendood, astma en mogelijk vormen van kinderkanker. Het project wordt 6 november gepresenteerd op een congres van de vereniging in Veldhoven.

Lees ook:Verbod op roken in auto’s waar kinderen inzitten
Lees ook:Roken een stuk minder stoer als populaire kids het niet doen
Lees ook:Psychische aandoeningen kinderen ook wel verzonnen door ouders
Lees ook:Vrouwen blijven roken voor gemakkelijke bevalling
Lees ook:Hang je kind niet in een loopstoeltje, dat is gevaarlijk!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>