Goedkope Kruidvat zonnebrandcreme als beste getest

Het mooie weer schijnt er weer aan te komen, en ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik smeer me dan weer helemaal suf om te voorkomen dat onze dochter (type roze huidje) knalrood wordt. En ik ben zo iemand die denkt dat de duurste zonnebrandcremes ook de beste zijn. Niet dus. Uit een test van de Consumentenbond is het tegendeel gebleken. Kruidvat Solait met factor 15, is helemaal top. De zonnebrand kost 5,90 euro en krijgt van het testpanel een 7,2 als cijfer. Het gaat een goedkope zomer worden!De Consumentenbond testte tien zonnebrandmiddelen met factor 15 of 20. De testers keken naar het gebruiksgemak, uva-bescherming en uvb-bescherming. Uvb-straling kan ervoor zorgen dat de huid verbrandt. Van de mogelijke schadelijke effecten van uva-straling is nog weinig bekend, maar er zou een sterk verband tussen deze straling en huidkanker bestaan.

De Biodermal met factor 20 van achttien euro staat op de tweede plaats in de test en Roc komt op een derde plaats met de zonnespray met factor 20. Vorig jaar kwam Garnier Ambre Solaire het beste uit de bus. Die staat nu op de zevende plaats.

De meeste middelen bevatten een hogere factor dan op de verpakking staat aangegeven. De Hema is hierin uitschieter, want biedt factor 36 bij een zonnebrand waarop factor 20 staat vermeld.

Van alle middelen is onderzocht of ze waterbestendig zijn. Lancaster blijkt dit niet te zijn, terwijl het wel op de verpakking staat. Hema heeft een ander probleem. Wanneer daar te veel schimmels in het product komen, worden ze niet voldoende gedood. Dat leidt volgens de Consumentenbond dan wel niet tot huidproblemen, toch hoort het niet. De winkel onderzoekt de zaak en heeft de desbetreffende zonnebrand tijdelijk uit de rekken gehaald.

Lees ook:Kinderzitjes veiliger in de achteruitstand
Lees ook:Babyvoeding: Laat je niet verleiden door valse claims
Lees ook:Lees ‘Beste Koop voor je kind’ van de consumentenbond
Lees ook:Zet de babyfoon minstens één meter van het bedje
Lees ook:Ouders let op: zonnebrandfactor vaak lager dan aangegeven

1 Reacties // Reageer

One thought on “Goedkope Kruidvat zonnebrandcreme als beste getest

  1. Karleen Sonterre

    It is a really great read for me, should admit that you are among the finest bloggers I ever saw. Thank you for publishing this enlightening post Goedkope Kruidvat zonnebrandcreme als beste getest | Kinderspul. Keep up the nice work, I’ve added you to my blogroll.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>