Maagverkleining voor kinderen vanaf elf jaar

Het klinkt waanzinnig: maagverkleiningen voor kinderen. Maar chirurg Jan Willem Greve van het universiteitsziekenhuis van Maastricht heeft al bij negen tieners een maagverkleinende operatie uitgevoerd omdat zij kampten met extreem overgewicht. Bij een elfjarige heeft de chirurg de maag omgeleid en verkleind. Ik vind het erg ver gaan. En zeker, je zult er het leven van het kind mee redden, maar is er echt geen andere manier dat te doen?

Greve zegt zich ervan bewust te zijn dat hij op eigen houtje handelt, de ingreep is omstreden. ,,Als wij deze kinderen niet helpen, krijgen ze last van diabetes, hoge bloeddruk en kanker. Daar worden ze niet oud mee.'' Die problemen leiden tot een verplichting, vindt hij. ,,Een chirurg kan, nee, móet die risico's verkleinen met een operatie.''
Wat vinden jullie hiervan?

Lees ook:Campagne voor meer begrip diabeteskinderen van start
Lees ook:Sweet Dreams maakt dromen van jongeren met diabetes waar
Lees ook:Omroep MAX zendt vanavond live een keizersnede uit
Lees ook:Ludieke actie op 15 mei: Suikerklontjesrace op de basisschool
Lees ook:Steeds meer jongetjes met overgewicht van borsten af geholpen

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Maagverkleining voor kinderen vanaf elf jaar

  1. Anisha Bodford

    Maagverkleining voor kinderen vanaf elf jaar | Kinderspul is a good post, thank you for sharing this enlightening news. It is always good when you can’t solely be informed, but additionally be entertained! I’ll visit your blog recurrently for the latest stuff.

      /   Reply  / 
  2. Van Kanealii

    It is a really great read for me, should admit that you’re one of the best bloggers I have seen. Thanks for publishing this informative article Maagverkleining voor kinderen vanaf elf jaar | Kinderspul. Keep up the good work, I’ve added you to my blogroll.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>