TNO onderzoekt voeding van peuters en kleuters

TNO gaat de voeding van jonge kinderen onderzoeken. Het onderzoeksinstituut doet dat in opdracht van het Voorlichtingsbureau Margarine, Vetten en Oliën (MVO). Oeps…Toch maar eens goed nadenken wat er bij onze kleintjes allemaal ingaat. Ik probeer het gezond te houden, echt. Maar ik steek mijn hand er niet voor in het vuur dat ik door de gezondheidscommissie kom…

Volgens een peiling van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid in Milieu (RIVM) krijgen peuters en kleuters te veel verzadigde vetzuren en eten ze te weinig vis. Verder eten jonge kinderen te weinig groenten, fruit en vezelrijke voedingsmiddelen. Ook is er mogelijk sprake van een tekort aan vitamine D en foliumzuur. Slechts drie op de vijf peuters krijgen een supplement met vitamine D.

Van de meeste vitamines en mineralen krijgen jonge kinderen echter voldoende binnen. 

De ongezonde voeding van deze kinderen kan leiden tot overgewicht en op latere leeftijd tot chronische ziekten. Het RIVM bekeek het eetpatroon van bijna 1300 kinderen in de leeftijd van twee tot en met zes jaar. Eén op de zeven kinderen heeft overgewicht en eet dus meer dan nodig is voor normale groei en beweging.

Lees ook:Nederlandse kinderen krijgen te weinig goede voeding binnen
Lees ook:We moeten vitamine D voor de kids serieuzer nemen!
Lees ook:Kinderen krijgen veel te weinig vitamine D binnen
Lees ook:Laat kinderen gewoon zuivel en vlees eten!
Lees ook:Krijgt je beebs wel voldoende vitamine K?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>