Ook zo genoten van Sinterklaas?

(Roland Klaverstijn is journalist, ondernemer, vader van drie dochters van 15, 18 en 20 én columnist van Kinderspul.blog. Regelmatig bericht hij uit zijn 'gezinspraktijk'.)

In de aanloop naar 5 december – en dan doel ik in ieder geval op de periode van aankomst op Nederlandse bodem van de Goedheiligman tot zijn vertrek diep in de nacht van 5 december – weet ik uit eigen ervaring nog wel dat dat rampen weken waren. Menig kind heeft de zenuwen niet meer in bedwang en, opgefokt door de commercie van grootgrutters, bouwmarkten, tv en anderen, lijkt slechts het toedienen van Ritalin de zaken onder controle te houden. Ik heb te doen met al die ouders van jonge kinderen (zo goed als ik jaren geleden te doen had met mij zelf als ‘jonge vader’).

Bij de foto: alle drie de meiden (15,18 en 20) met hun nieuwe onderbroek op hun hoofd… 

Hoe anders is dat nu, als je grote meiden volwaardig deelnemen aan het Sinterklaasfeest. De prachtigste, puntigste en gemeense gedichten, waarbij de ontvanger genadeloos op de hak wordt genomen. Leuke kado’s en hilarische surprises, het zijn allemaal ingrediënten voor een echt leuke Sint. En zo’n Sintviering heb ik gisteravond weer meegemaakt. Geweldig als je meiden ziet geiten en in de (slappe) lach schieten om weer een gedicht of een achterlijk kado. Glaasje wijn er bij, uitgebreide hapjes en ik kan u zekeren, da’s pas leuk. Voor u allen heb ik maar één advies. Probeer de tijd te dorstaan tot uw kind een jaar of vijftien, zestien is. Dat wordt Sinterklaas vieren ook voor u weer leuk!

Lees ook:Lekkere maaltijd bij warm weer
Lees ook:Wraps met zalm – zomers recept voor kinderen
Lees ook:Nieuwe natuurlijke en organische babyverzorgingslijn van Sophie de Giraf
Lees ook:Nieuwe natuurlijke en organische babyverzorgingslijn van Sophie de Giraf
Lees ook:Rauwkost-maaltijd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>