Het nieuwe lezen: Hero en de Draak!

Maak kennis met het nieuwe lezen. Hero en de Draak! Een uniek boek dat voorlezen en haken combineert. Het zijn niet alleen de woorden en illustraties die het verhaal echt maken, nee dit keer kunnen de hoofdfiguren tot leven gehaakt worden. Zo kun je met jouw kindje een bijzondere fantasiewereld creëren.

Hero en de Draak richt zich op kinderen van twee tot ongeveer tien jaar. Het verhaal gaat over Hero, die tijdens zijn wandeling in het bos met Joe het schokkende bericht krijgt dat Prinses Lyda ontvoerd is door Dynamite de draak. Tijdens zijn tocht door het bos krijgt hij te maken met Loxy de vos en moet hij het gevecht aan met Dork de Ork. In het dorp worden ze beroofd van hun plattegrond door Dusty de kat. Nét wanneer ze dachten dat het niet erger kon worden, stuurt Glitch de heks ze ook nog eens de verkeerde kant op. Maar geluk bij een ongeluk ontmoeten ze drie feeën die wel willen helpen. Zo kunnen ze hun barre tocht naar het kasteel voortzetten waar Lyda is opgesloten…

Haak het verhaal tot leven
De veertien hoofdpersonen (van Glitch de heks tot Dusty de kat) zijn allemaal verwerkt in een haakpatroon, waar mama’s, oma’s, of misschien wel heel creatieve papa’s of opa’s mee aan de slag kunnen. De gehaakte poppetjes maken het verhaal nog leuker en nog echter. Het prikkelt de fantasie van het kind en daagt het uit het verhaal een bepaalde emotie toe te kennen. Liever geen boze heks? Geen probleem! Dan maak je er een lieve heks van.

Hero en de Draak is verkrijgbaar voor € 14,95 en is vanaf 15 oktober online (o.a. bij Bol.com) en bij de betere boekhandels te verkrijgen.

Lees ook:Dagboek van een muts 8 – Er was eens…
Lees ook:Spannend vakantieboek (gratis) en online speurtocht
Lees ook:Aangrijpend artikel over pesten in de nieuwste Jan
Lees ook:Het geheime ingrediënt: Tof en leerzaam boek voor avontuurijke kinderen
Lees ook:Brand zondag een kaarsje voor Ruben en Julian uit Zeist

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Het nieuwe lezen: Hero en de Draak!

 1. Sanne

  Leuk! dit is lezen naar the next level brengen. Lijkt me een heel leuk boekje.

    /   Reply  / 
  1. Betsy Stenders

   Helemaal met je eens. Dat Cey Mercan (Mr Cey) het voor elkaar heeft gekregen om voorlezen te combineren met het haken van de poppen, briljant! Zag dat er nog meer grappige poppen zijn van hem

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>