Gruwelijke Generaal: nieuw hilarisch boek van ‘Nederlandse Roald dahl’

Op 8 september verschijnt De gruwelijke generaal van auteur Jozua Douglas, een superspannend verhaal over een knotsgekke president, een generaal met een gruwelijk plan, een aantal zeer verdachte bromvliegen en twee kinderen die de wereld redden. De gruwelijke generaal is zijn derde boek bij Uitgeverij De Fontein. Eerder schreef hij De verschrikkelijke badmeester (winnaar Hotze de Roosprijs 2013, filmrechten verkocht) en De vreselijke tweeling (tiplijst Nederlandse Kinderjury 2015). Van deze boeken zijn inmiddels meer dan 15.000 exemplaren verkocht.

De gruwelijke generaal

Rosa en Fico zijn geen gewone kinderen: ze zijn de kinderen van president Pablo Fernando. De president is gek op zijn zoon Fico. Die moet zijn vader later opvolgen en daarom mag hij nu alvast wetten verzinnen. Voor zijn dochter Rosa heeft de president weinig aandacht. Als zij op een dag ontdekt dat generaal Sjasliek een gruwelijk plan beraamt, luistert niemand naar haar. Gelukkig weet ze haar broer Fico te overtuigen en komen ze samen in actie. Kunnen ze de generaal nog stoppen?

Jozua Douglas werd geboren in een piepklein, armoedig huisje bij de dijk. Dat is sneu als je bedenkt dat zijn voorvader een beroemde ridder was met een groot kasteel in Schotland. Gelukkig werd Jozua een succesvol schrijver.

Vanaf september deelt Jozua Douglas spionagetips op zijn eigen YouTube-kanaal. Ook geeft hij spionageworkshops waarin hij leert geheime boodschappen te coderen, spionnen te herkennen en waarin hij alles vertelt over drones, afluisteren en andere supergeheime zaken.

De gruwelijke generaal | Jozua Douglas | 978 90 261 3838 6 | e-book 978 90 261 3839 3 | 13,99 | verschijnt 08-09-2015

Lees ook:Moet je lezen: De verschrikkelijke badmeester!
Lees ook:Het perfecte bedtijdverhaal voor jonge artiesten en hun ouders
Lees ook:9 jaar en vastberaden om president van Amerika te worden
Lees ook:Aangrijpend artikel over pesten in de nieuwste Jan
Lees ook:Dossier mama verliefd: kinderboek over moeder ‘in love’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>