Het geheime ingrediënt: Tof en leerzaam boek voor avontuurijke kinderen

De zus van Floortje is ziek! De dokter zoekt in zijn dikke rode boek naar het geheime ingrediënt dat nodig is om haar beter te maken. Floortje gaat het halen en komt onderweg heel wat spannende situaties tegen, zoals een draak die haar wil opeten. En wat is het ver… en wat zijn de bergen hoog… Het nieuwe kinderboek ‘Het geheime ingrediënt’, geschreven door Esther van der Ham en Diana Willemsen, neemt kinderen mee op een leerzaam avontuur.  In het boek ‘Het geheime ingrediënt’ krijgt hoofdpersoon Floortje hulp van Roeland de Ridder en Ulwina de wijze uil. Aan Ulwina heeft niet alleen Floortje iets, maar dankzij haar leuke oefeningen zullen ook de kinderen die het boek lezen haar in het hart sluiten. ‘Het geheime ingrediënt’ staat vol stralende en vrolijke tekeningen en heeft hoofdpersonen om verliefd op te worden. Een boek voor avontuurlijke jongens en meisjes, met oefeningen van uil Ulwina.

Eigen ervaringen
Het boek bestaat uit een avontuurlijk verhaal met na elk hoofdstuk een beschouwing. Bijvoorbeeld: de hoofdpersoon Floortje is verdrietig en moet getroost worden. Herkennen de kinderen dit? Waar kunnen zij troost vinden? Floortje gaat over Roelands grenzen heen. Gaat er wel eens iemand over jouw grenzen heen? Wat doet dat met je? Hoe ga je daarmee om? De beschouwende teksten zijn opgetekend uit de mond van de wijze uil Ulwina, met hartjesogen en in elke situatie andere strikjes in haar veren.

Presentatie tijdens de Ouders Natuurlijk beurs
Op zaterdag 6 juni wordt ‘Het geheime ingrediënt’ voor het eerst verkocht op de Ouders Natuurlijk beurs. Deze vindt van 10.00 tot 19.00 uur plaats in Hotel Golden Tulip in Doorwerth. Tijdens deze beurs geeft auteur Esther van der Ham om 15.15 uur een lezing over kindertekeningen. Daarnaast is zij van 14.00 tot 17.00 uur aanwezig met andere boeken van Droomvallei Uitgeverij en voor het beantwoorden van vragen.

Benieuwd naar alle avonturen die Floortje beleeft? ‘Het geheime ingrediënt’ is vanaf 6 juni 2015 verkrijgbaar via Prachtboeken.nl, Droomvalleiuitgeverij.nl en alle (online) boekwinkels. Het boek (ISBN: 978-94-91886-19-5) wordt uitgegeven in een kleurrijke hardcover versie, bevat 60 pagina’s en kost € 14,50. Het boek is geschreven voor kinderen van 4 tot 7 jaar.

Lees ook:Gaaf kinderboek Het geheime recept (De Cupcakeclub)
Lees ook:Boek over kinderen in een vluchtelingenkamp
Lees ook:Nederlandse auteurs schrijven voor kinderen in Syrisch vluchtelingenkamp
Lees ook:Prinses Laurentien schrijft Sinterklaasverhaal voor landelijke leesactie
Lees ook:Aukje van Ginneken presenteert boek over zwangerschap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>