Rumme Rups: kinderboek over omgaan met veranderingen

Het omgaan met veranderingen is voor veel jonge kinderen lastig. Als er van hen wordt verwacht dat ze iets nieuws gaan ondernemen, vinden ze dat vaak een beetje eng. Ze zijn bang voor het onbekende dat gaat komen en denken soms dat het mis zal gaan. Liever houden ze het bij het oude en blijven ze ‘klein’. Om deze kinderen te helpen groeien en te laten zien dat veranderen leuk kan zijn publiceert Droomvallei Uitgeverij het kleurrijke prentenboek ‘Rumme Rups’ van Mirjam Hildebrand (met illustraties van Illutié – Britta Reinhard).
Het boek gaat over een rupsje dat angstig is om uit te groeien tot vlinder. Gelukkig wordt hij bijgestaan door zijn insectenvriendjes en krijgt hij heel wat tips om zijn angst te overwinnen. Hij ontwikkelt positieve gedachten. Hiermee gewapend, durft het rupsje de verandering aan. Zodra hij een vlinder wordt en alles nieuw is, leert hij dat leren met vallen en opstaan gaat. Uiteindelijk voelt hij zich zekerder en maakt hij veel plezier. Het boekje sluit nauw aan bij de belevingswereld van kinderen van drie tot en met zes jaar en is door de kleurrijke en levendige platen een lust voor het oog. Het verhaal is op rijm geschreven, wat maakt dat de ondersteunde zinnen gemakkelijk beklijven.

Tips en vragen
Mirjam Hildebrand is werkzaam als kinderpsychologe. Omdat zij het belangrijk vindt dat dit thema juist bij deze jonge doelgroep wordt behandeld, heeft zij dit boek geschreven. ‘Toen ik ouders over mijn plannen voor dit boek vertelde, gaven ze aan daar enorm blij mee te zijn. Zo’n boek hadden ze nog niet kunnen vinden.’ Mirjam heeft aan het einde van het boek informatie voor ouders/verzorgers en leerkrachten opgenomen. Er staan voorbeeldvragen in om aan kinderen te stellen. Deze vragen zijn ook geschikt voor in een groepsgesprek. Tevens worden er tips gegeven hoe om te gaan met een kind dat angstig is voor verandering en/of faalangst heeft. Als laatste presenteert zij een aantal affirmaties: positieve zinnen die je helpen veranderingen te accepteren.

Te koop vanaf 24 mei 2014
De boekpresentatie van ‘Rumme Rups’ vindt plaats op 24 mei 2014  in boekhandel H. de Vries op de Gedempte Oude Gracht te Haarlem. Iedereen is vanaf 16 uur welkom om een gesigneerd exemplaar aan te schaffen. Ook is het boek (vooruit) te bestellen via de site van Droomvallei Uitgeverij, www.prachtboeken.nl. Droomvallei Uitgeverij geeft boeken en kaartensets uit. Alle producten zijn creatief, positief en kleurrijk. Een explosie van creativiteit en zelfontwikkeling.

Lees ook:De Opsekopse Wereld speelt in op fantasiewereld kinderen
Lees ook:Aaibaar rupsje
Lees ook:Kinderboek ‘Lena is in de war’ maakt misbruik bespreekbaar
Lees ook:Autisme of ADHD? Lees dan dit boek met je kind voor je op vakantie gaat!
Lees ook:Boek over kinderen in een vluchtelingenkamp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>