Eenhoorn wint Boekenpauw met ‘Het hondje dat Nino niet had’

Het eerste prentenboek van de Antwerpse illustrator Anton Van Hertbruggen is meteen een schot in de roos en gaat aan de haal met de prijs voor het mooist geïllustreerde kinderboek van het voorbije jaar.  Voor uitgeverij De Eenhoorn is het haar tiende Boekenpauw. Deze tiende onderscheiding benadrukt eens te meer de vooraanstaande rol die De Eenhoorn speelt in het prentenboekenlandschap in Vlaanderen. Kwaliteit die, zo konden we de voorbije week opnieuw ervaren op de Internationale Kinderboekenbeurs van Bologna, wereldwijd wordt geapprecieerd. Nino is de trotse baas van een ingebeeld hondje. Als hij naar het bos gaat, doet het hondje dat hij niet heeft een eekhoorn na. Als hij naar het meer gaat, duikt het hondje zomaar in het diepe. Maar soms doet het zo dom dat het opvalt. Het hondje kan ook heel goed luisteren. Op een dag krijgt Nino een echt hondje…
Een warm verhaal van Edward van de Vendel over een ingebeeld dierenvriendje. Makkelijk inleefbaar voor jonge kinderen. Met illustraties geïnspireerd door het Scandinavische platteland.

Het hondje dat Nino niet had werd al vertaald naar het Frans, Engels (VS), Chinees en Deens.

vanaf 5 jaar * 32 blz. * isbn 978-90-5838-841-4 * € 16,50

uit de pers:

‘Het hondje dat Nino niet had schetst een romantische, dromerige wereld waar je als lezer graag deelgenoot van wordt, dankzij de subtiele tekst en de sfeervolle prenten.’ (De Standaard Letteren, mei 2013)

‘Anton Van Hertbruggen en Edward van de Vendel snijden in dit bijzondere verhaal over de helende kracht van fantasie grote thema’s aan als verdriet en eenzaamheid. Van de Vendels spaarzame regels bieden alle ruimte om motieven in de beelden te ontdekken en die samen te smeden tot een eigen interpretatie.’ (De Leeswelp, juni 2013)

Anton Van Hertbruggen

Anton van Hertbruggen (opgegroeid en woont in Ekeren) studeerde in 2012 af aan Sint-Lucas Antwerpen in de richting Illustratieve vormgeving. Zijn masterproject was het boek Het hondje dat Nino niet had. Sindsdien werkt hij als freelance illustrator. Hij publiceerde reeds illustratief werk bij de Duitse uitgeverij Rotopolpress. Daarnaast illustreerde hij voor internationale tijdschriften.

Lees ook:Prentenboek 2009: Anton kan toveren
Lees ook:Prachtig boek, voor al je kindje afscheid moet nemen…
Lees ook:Vriendjes voor Altijd: kinderboek over verdriet en afscheid nemen
Lees ook:En dit zijn de kanshebbers op de Gouden Griffel 2008!
Lees ook:De Twaalfde Man, een boek over voetballen voor jongens en papa’s!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>