Rembrandt Award voor ‘Achtste-groepers huilen niet’

Tijdens de live-uitzending van Shownieuws op 29 mei jl. is de Nederlandse publieksprijs voor films, de Rembrandt Award, uitgereikt. De succesvolle familiefilm Achtste-Groepers Huilen Niet is verkozen tot Beste Jeugdfilm. Zowel nationaal als internationaal heeft Achtste-Groepers Huilen Niet vele kinderharten weten te veroveren. Zo sleepte Achtste-Groepers Huilen Niet ook het Gouden Kalf voor de Publieksprijs in de wacht tijdens het Nederlands Film Festival. Eerder won de film al buitenlandse publieksprijzen op onder andere het International Film Festival “Nueva Mirada” for Children and Youth in Buenos Aires, Argentinië en op het Toronto International Film Festival in Canada.Achtste-Groepers Huilen Niet is de hoopvolle, ontroerende familiefilm gebaseerd op het gelijknamige boek van Jacques Vriens waarvan meer dan 160.000 exemplaren zijn verkocht. Het script is geschreven door Karen van Holst Pellekaan en de film is geregisseerd door Dennis Bots. De stoere Akkie (Hanna Obbeek) zit in groep 8 en is helemaal wild van voetbal. Onder schooltijd wordt haar klas door juf Ina (Eva van der Gucht) klaargestoomd voor belangrijke zaken als de Citotoets, het schoolkamp en de finale van het schoolvoetbaltoernooi. Na schooltijd gaat ze het liefst voetballen met haar klasgenoten. Het kan haar niets schelen dat Joep (Nils Verkooijen) voetbal geen sport voor meisjes vindt. Ze is er hartstikke goed in en kan Joep makkelijk aan. Maar dan wordt Akkie ziek. Gelukkig krijgt ze heel veel steun van haar klasgenoten en juf Ina. Ondanks het verdriet kan de optimistische Akkie het niet laten om zich ook vanuit het ziekenhuis overal mee te bemoeien. Als het ernaar uitziet dat ze het voetbaltoernooi moet missen, bedenkt Joep een cool plan voor haar.

Achtste-Groepers Huilen Niet is geproduceerd door Bijker Film & TV (Harro van Staverden en David-Jan Bijker) en Rinkel Film (Reinier Selen) in coproductie met de Evangelische Omroep en het Belgische Living Stone. De makers van Achtste-Groepers Huilen Niet komen deze zomer weer bij elkaar om te starten met de verfilming van Vriens’ moderne klassieker Oorlogsgeheimen.

De film werd onder meer gefinancierd door het Nederlands Fonds voor de Film, het CoBO Fonds, Dutch FilmWorks en het Vlaams Audiovisueel Fonds. Dutch FilmWorks verzorgt de distributie en bracht de film op 3 juli 2012 uit op DVD en Blu-ray en via VOD.

Lees ook:Groot Kinderdictee geschreven door Jacques Vriens
Lees ook:Het moet niet gekker worden: schoolvoetbalteam slaat door
Lees ook:Met je peuter naar Nijntje de bioscoopfilm!
Lees ook:Cool: pop-up pretpark opent maandag in Goes
Lees ook:Kleuters in het verkeer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>