Handboek luchtkastelen bouwen voor kinderen

Zonder fantasie, geen nieuwe technologische uitvindingen. Evenmin als mooie schilderijen en spannende boeken. Alles wat het leven kleurt is namelijk ooit verzonnen in een luchtkasteel. En met het bouwen daarvan kun je maar beter zo jong mogelijk beginnen. Handboek luchtkastelen bouwen voor kinderen is een fantasievol boek vol bouwtips en dagdroominspiratie voor kinderen van 9 tot 12 jaar.Is het kinderachtig om luchtkastelen te bouwen? No way! Het is juist heel belangrijk als tegenwicht voor alle regels van ouders en het logisch denken dat kinderen op school leren. Aan de hand van een fantastisch sprookje over de ogenschijnlijk onmogelijke liefde tussen een prinses en de tuinman, stimuleert Tammes jonge lezers om hun fantasie de vrije loop te laten. Omdat er al genoeg modelburgers op de wereld bestaan én omdat de kracht van verbeelding positief bijdraagt aan de omgang met emoties.

De Traanzaal is bedoeld als schuilplaats bij verdriet en in de Zonnezaal kunnen kinderen juist warmte en energie opdoen. En de Kelder en de Wenstuin? Die zijn er om respectievelijk monsters in los te laten en dromen tot uiting te brengen. Handboek luchtkastelen bouwen voor kinderen begeleidt elk hoofdstuk van het sprookje – en daarmee iedere ruimte in het luchtkasteel – met kindvriendelijke yoga- en ademhalingsoefeningen. Tammes biedt daarmee creatief kinderamusement van de hoogste plank met een praktische spirituele twist. Niet verboden voor ouders trouwens.

Barbara Tammes werkt sinds haar 19e als copywriter in de reclame. Haar werk is bekroond met alle grote prijzen die er te winnen zijn, zoals een Gouden Leeuw in Cannes. Barbara woont op een boerderij met haar man, twee kinderen, zes paarden en waarschijnlijk ook nog een konijn.

Handboek luchtkastelen bouwen voor kinderen – Barbara Tammes
Paperback met flappen, 160 pagina’s
ISBN 9789021552941
Prijs € 19,95

Lees ook:Zoon Seb voor Barbara Barend
Lees ook:Illustrator Caroline Ellerbeck presenteert: Muursprookjes
Lees ook:Eerste album TiTaTovenaar nu verkrijgbaar (en hier te winnen!)
Lees ook:Handboek Mindful Ouderschap brengt balans
Lees ook:Eerste handboek over borstvoeding mét respect voor flesvoeding

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>