Kluitman komt met kinderboeken in het Lettertype Dyslexie!

Zeer binnenkort verschijnen bij Uitgeverij Kluitman de eerste kinderboeken in het Lettertype Dyslexie. De titels die op zeer korte termijn in dit lettertype verschijnen zijn: Koen Kampioen, Koen Kampioen (9+). Gescout!, Koen Kampioen (9+) gaat internationaal en Floortje, van de respectievelijke auteurs Fred Diks en Suzanne Buis. Gekozen is voor twee razend populaire characters uit het Kluitman-fonds, Koen Kampioen en Floortje. Koen Kampioen is onder andere bekend van de televisieserie en Floortje van haar grappige en spannende avonturen.Het Lettertype Dyslexie is ontwikkeld om mensen met dyslexie met minder moeite te laten lezen. De letters zijn zodanig ontworpen dat ze sneller worden herkend. Door het eigen karakter van de letters te verduidelijken, wordt verwisseling, draaien en spiegelen tegengegaan. Door de vorm van elke letter te benadrukken en boven- dien meer ruimte aan te brengen tussen de woorden, ontstaat er minder verwarring tussen de afzonderlijke letters. Voor nog meer duidelijkheid wordt er ook extra wit tussen de regels aangebracht.

Het Lettertype Dyslexie is ontworpen door Christian Boer. Hij is grafisch ontwerper en heeft zelf dyslexie. Om lezen voor iemand met dyslexie gemakkelijker te maken, ontwierp hij het nieuwe lettertype.

Lees ook:Kinderboeken in het Lettertype Dyslexie: 27 augustus
Lees ook:Laat dyslectische kids boeken met lettertype dyslexie lezen
Lees ook:5 misvattingen over kinderen met dyslexie
Lees ook:Computerprogramma helpt dyslectische kinderen
Lees ook:Leren lezen voor volwassenen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>