Recordoplage kinderboekenweekgeschenk

Het kinderboekenweekgeschenk verschijnt dit jaar in een recordoplage van 443.000 exemplaren. Dat heeft de stichting CPNB maandag bekendgemaakt. Jan Paul Schutten, die vorig jaar de Gouden Griffel won, schreef het kinderboekenweekgeschenk ‘De wraak van het spruitje’. Het is gratis verkrijgbaar bij aankoop van ten minste 10 euro aan kinderboeken. Toch goed nieuws dat er blijkbaar naast het nonstop internetten ook nog aan lezen wordt gedaan. De titel van het Prentenboek van de Kinderboekenweek is ‘Koekjes!’ Het is gemaakt door Ted van Lieshout en Sieb Posthuma. Vanaf 7 oktober is ‘Koekjes!’ verkrijgbaar in de boekwinkel.
De Kinderboekenweek is van 7 tot en met 17 oktober. Het motto van de 55e editie is Aan tafel! – eten en snoepen in kinderboeken.
De week begint 6 oktober in het Muziekgebouw ‘t IJ in Amsterdam met het kinderboekenbal. Dan wordt ook bekend welk boek de Gouden Griffel 2009 krijgt.
Tot die tijd bewaakt minister Gerda Verburg (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) de titel van het winnende boek in een koffer van chocolade.
Op 7 oktober opent het Rijksmuseum in Amsterdam de tentoonstelling Penselen met originele illustraties uit bekroonde kinderboeken.

Lees ook:‘Een kleine kans’ is het beste kinderboek van 2007
Lees ook:En dit zijn de kanshebbers op de Gouden Griffel 2008!
Lees ook:Kinderboekenweek over dieren
Lees ook:Eten en snoepen tijdens de kinderboekenweek 2009
Lees ook:Té grof taalgebruik in Zilveren Griffel kinderboeken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>