De laatste pijl: spannend historisch boek

Een 11+ kind thuis die gek is op geschiedenis? Dan komt Uitgeverij Lannoo met een goed boek! De laatste pijl is een spannend historisch verhaal door Agave Kruijssen. Het boek speelt in Gelre anno 1371. De rechtmatige hertog Reinoud zucht in de kerker van kasteel Nijenbeek, geplaagd door schimmen uit zijn duistere verleden. Hij weet niet dat zijn vrienden plannen voorbereiden om hem te bevrijden.

Intussen heerst zijn jongere broer en aartsvijand Eduard over het hertogdom, gesteund door de machtigste edelen en een goed gedrild leger. Alles gaat hem voor de wind, tot hij zijn oog laat vallen op de beeldschone Cunera met haar koperrode haar. De jacht kan beginnen, maar wie is de jager en wie is de prooi?

Strijd tussen vooraanstaande edelen, toenemende macht van de steden en de Honderdjarige Oorlog misten hun uitwerking in Gelre niet. De laatste pijl laat zien hoe Reinoud en Eduard van Gelre, maar ook de mensen om hen heen in de middeleeuwen probeerden te overleven.  Om de twist tussen hen te schetsen heeft Agave Kruijssen niet alleen geput uit historische bronnen, maar ook uit de rijke mondelinge overlevering die tot op de dag van vandaag voortleeft. De laatste pijl toont hoe kronieken en sagen samen spannende geschiedenis schrijven en de historie tot leven wekken.

Het verhaal speelt zich af tegen een decor dat de eeuwen heeft overleefd. Kasteel Nijenbeek staat nog steeds aan de boorden van de IJssel bij Wilp, de hertogelijke residentie Rosendael, de voornaamste uitvalsbasis van Eduard in het boek, is nog altijd een parel aan de Gelderse kroon en ten slotte is de Cannenburgh, jachtslot en liefdesnestje van Eduard en Cunera, ook nu nog een drukbezocht lustoord.

Agave Kruijssen studeerde Nederlands en runde daarna haar eigen tekstbureau. In de afgelopen tien jaar heeft ze naam gemaakt als schrijfster van een reeks sprookverhalen, pittige hervertellingen van Middelnederlandse literatuur in eigentijdse taal.  Verschenen titels daarin zijn Lancelot, Elegast, Perceval en het geheim van de graal en Walewein.  Daarnaast schrijft zij historische verhalen, gebaseerd op feiten, zoals de biografie Floris, over het leven van graaf Floris V van Holland, en het nu verschenen De laatste pijl.  

ISBN          : 978 90 209 7805 6

Prijs              : € 12,95

Lees ook:Dikkie Donderkopje: een prachtig boek over groter worden
Lees ook:Job, een zeldzaam jongetje: eerlijk boek over een gehandicapt kindje
Lees ook:Boek vol adviezen over kinderkwalen
Lees ook:Harry Potter en de relieken van de dood nu in de winkel
Lees ook:Dagboek van een must: hét boek voor meisjes vanaf 9 jaar!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>