Zet kinderen in klassen regelmatig ergens anders

Ik denk dat de school van mijn dochter heel vooruitstrevend is, want ik hoor haar er regelmatig over dat ze op een andere plek in een nieuw groepje zit. En dat is goed! Want door het regelmatig veranderen van de klassenopstelling worden de relaties tussen schoolkinderen verbeterd. Naar aanleiding van deze conclusie van de Radboud Universiteit is de Social Shuffle ontwikkeld. Het onderzoek van de universiteit toont namelijk aan dat er een verband is tussen sociale cohesie en het welzijn van kinderen in het basisonderwijs.
De Social Shuffle is een online middel om kinderen vier keer per jaar in de klas van plek te laten wisselen. Door kinderen die er normaal gesproken niet voor zouden kiezen om naast elkaar te zitten, juist naast elkaar te zetten, zouden zij moeten leren beter met elkaar om te gaan.  Het onderzoek vond plaats op 34 basisschoolklassen en met ruim 500 koppels van 10- tot 12-jarigen die elkaar niet lagen of zelfs een hekel aan elkaar hadden. Er werd ontdekt dat kinderen die in de klas bij elkaar in de buurt zitten, elkaar aardiger vinden dan kinderen die ver van elkaar verwijderd zitten.

Lees ook:6-jarigen spelen wurgspelletjes op school…
Lees ook:Geef je jonge kind vooral pinda’s!
Lees ook:Hoogbegaafde kids moeten vaker een klas overslaan
Lees ook:Kinderen worden minder gewelddadig door sporten
Lees ook:Lastige kinderen stoorzender voor rest van de klas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>