Basisschoolleerlingen voor één dag baas van de krant

Basisschoolleerlingen hebben de inhoud van de regionale zaterdagkranten van AD en De Persgroep mede bepaald. Op de redactie van maar liefst veertien kranten namen basisscholen vandaag voor één keer het roer over van de redactie. Het gasthoofdredacteurschap is onderdeel van het Project Schoolkrant. De redacties van de zeven regionale kranten van het AD, De Gelderlander, Brabants Dagblad, BN DeStem, Eindhovens Dagblad, PZC, de Stentor en De Twentsche Courant Tubantia kregen vandaag bezoek van de basisscholieren. Of redacteuren gingen naar de scholen. Samen met de redactie gingen de scholieren aan de slag om de zaterdagkrant van morgen samen te stellen.

De afgelopen weken hebben veel basisscholen gewerkt aan een zo mooi mogelijke schoolkrant. Via Project Schoolkrant hebben uiteindelijk meer dan 120 scholen het eindresultaat ingestuurd. Uit al deze inzendingen zijn veertien winnende schoolkranten gekozen die voor één dag gasthoofdredacteur mochten zijn van de krant in hun regio

Naast het maken van de krant hebben de winnende scholen de afgelopen week ook allerlei andere journalistieke activiteiten met de redacties ondernomen. Zo mocht groep 7c van De Spindel uit Bavel met de redactie van BN DeStem naar de training van NAC Breda. En leerlingen van Basisschool Het Bossche Broek locatie Zuid uit ‘s-Hertogenbosch hebben samen met het Brabants Dagblad hockeyster Maartje Paumen geïnterviewd. En in Ens hebben scholieren van groep 8 van Het Lichtschip uit Ens samen met de redactie van De Stentor onder andere de burgemeester van Zwolle en een aantal kinderboekenschrijfsters geïnterviewd.

Christiaan Ruesink, hoofdredacteur van het AD: ,,Met Project Schoolkrant en het gasthoofdredacteurschap willen we onder meer de veelzijdigheid van het maken van een krant laten zien aan leerlingen. Naast interviewen en artikelen schrijven, doen journalisten ook heel veel andere dingen. Zo mocht groep 8 van De Margriet uit Rotterdam samen met de redactie van AD/Rotterdams Dagblad restaurants testen.”

Lees ook:Leerlingen worden voor één dag baas van de krant
Lees ook:Leerlingen worden voor één dag baas van de krant
Lees ook:Quatch is beste schoolkrant van Nederland
Lees ook:Friese kinderen krijgen digitale schoolkrant
Lees ook:Kinderen wel degelijk gewelddadiger door computerspelletjes

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>