Hoogbegaafdde kids komen aandacht tekort

Leraren hebben te weinig aandacht voor de ontwikkeling van hoogbegaafde kinderen. Deze kinderen zouden onvoldoende uitgedaagd worden in de lessen, zo schrijft staatssecretaris Dekker donderdag in een brief aan de Tweede Kamer Dekker wil dit probleem tegengaan door leraren op bijscholing te sturen. Volgens de staatssecretaris hebben leraren namelijk vooral te weinig tijd en te weinig kennis om te voorkomen dat hoogbegaafde kinderen in de klas zich gaan vervelen. Te weinig tijd voor hoogbegaafden, te weinig tijd voor kinderen die niet zo goed meekomen… Het komt er gewoon op neer dat je maar het allerbeste gemiddeld kunt zijn!
Dekker vindt het belangrijk dat getalenteerde leerlingen zowel in het basisonderwijs als voortgezet onderwijs in de les uitgedaagd worden. Op het voortgezet onderwijs zou dat nu nog vooral buiten de lessen om gebeuren, blijkt uit informatie van deĀ  onderwijsinspectie. Dekker erkent dat dit “niet van vandaag op morgen geregeld is”. Maar op verschillende plekken in het onderwijs ziet de staatssecretaris al wel dat er een beweging ingezet is om leerlingen meer uit te dagen.

Lees ook:Op naar de 40.000 handtekeningen voor kleinere klassen
Lees ook:Druk op leraren wordt groter en groter
Lees ook:Middelbaar onderwijs leraren krijgen ruim voldoende
Lees ook:Steeds meer leraren onbevoegd voor de klas
Lees ook:Te weinig aandacht voor schoolkinderen door te veel probleemgevallen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>