Videogames toch weer niet agressie-opwekkend voor kinderen

Ik weet ook niet meer zo goed wat ik moet geloven. Dan weer zijn videogames de bron van alle kinderagressie en nu schijnt het toch weer zo te zijn dat ze zelfs kwetsbare kinderen met bijvoorbeeld ADHD niet agressiever maken. Een recente studie wijst in sommige gevallen zelfs het tegendeel uit. Toch maar weer die computer aanzetten dan? Klinisch psycholoog Dr. Christopher Ferguson van de Amerikaanse Stetson University onderzocht 377 kinderen van gemiddeld dertien jaar. Alle kinderen in het onderzoek hebben een verhoogde vorm van aandoeningen als Attention Deficit Disorder en stemmingsstoornissen. Door die kinderen gewelddadige videogames als GTA, Halo en Mortal Kombat te laten spelen, was een lichte daling in agressieve neigingen en neigingen tot pestgedrag te meten, zo meldt Springer, uitgever van het onderzoek.Ferguson werd in zijn onderzoek bijgestaan door onafhankelijk onderzoeker Cheryl Olson. Beiden konden geen verband vinden tussen het spelen van gewelddadige games en een verhoogde criminele of agressieve neiging onder kinderen met symptomen van ADD of depressie. Onderzoekers waarschuwen wel dat in hun onderzoek geen rekening is gehouden met extreme gevallen als massamoord ten gevolg van het spelen van games. Wel vinden de onderzoekers dat het heersende beeld dat games agressief maken bijgesteld moet worden, zelfs in het geval van geestelijk meer kwetsbare kinderen.
“Statistisch gezien zou het bovendien vreemder zijn wanneer een jeugddelinquent of zelfs schutter geen games zou spelen, gezien de meerderheid van de jeugd en jonge mannen dergelijke games minstens zo nu en dan spelen”, aldus Dr. Ferguson. De kinderen die deelnamen aan het onderzoek zijn onderdeel van een groter project dat de effecten van gewelddadige games op kinderen onderzoekt, betaald door de Amerikaanse regering.

En to0ch hè…toch denk ik dat je je kinderen nog het allerbest lekker kunt laten sporten of buiten spelen. Dat stomme gestaar naar dat scherm!

Lees ook:Bloedtoevoer hersenen minder tijdens spelen van games
Lees ook:Kinderen downloaden eenvoudig games voor 18+
Lees ook:Gewelddadige games zouden helemaal niet slecht zijn voor kinderen
Lees ook:Agressie hoort bij peuters
Lees ook:Gamen helemaal zo slecht nog niet voor kinderen

1 Reacties // Reageer

One thought on “Videogames toch weer niet agressie-opwekkend voor kinderen

 1. Mathilda van Houweningen

  Ik heb goed nieuws betreffende een game die zeer geschikt is voor kinderen.
  Het gaat over twee kinderen die verdwalen in de nacht terwijl het regend. Uiteraard is er ook iets spannends in, maar vergelijk het met een sprookje qua spanning.
  Het spel is betaalbaar 12,99 euro, maar wel van het allerhoogste niveau. En de muziek is meesterlijk. Dus ook educatief voor kinderen. Zoals ook de thema song die wordt gezongen door de wereldberoemde 12-jarige Connie Talbot.
  Het hele game verhaal incl de zangeres is gelinkt onder mijn naam.
  Oordeel zelf.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>