Squla; online platform waar kinderen spelenderwijs leren

Ik heb net een ernstige huiswerkdiscussie met mijn zoon van 9 achter de rug. Hij had niet gezegd dat hij huiswerk had en dus had hij een dikke onvoldoende voor zijn aardrijkskunde. Stom, stom! Hij vindt er ook niets aan, de hoofdsteden leren. En geef hem eens ongelijk! Ik ben eens op internet gaan zoeken of daar programma’s waren om het hem goed te leren. Die waren er wel, maar niet erg leuk. En nou lees ik dus toevallig op www.fd.nl dat er een platform is gelanceerd waarmee kinderen spelenderwijs met school bezig zijn. Wat een goed initiatief!

Met steun van examenopstellers Cito start AndrĂ© Haardt (38) deze week met de uitrol van Squla.nl (spreek uit als ‘Skoela’). Een platform waar kinderen door spelletjes te spelen meer met school bezig zijn. ‘Uit eigen onderzoek bleek dat ouders met schoolgaande kinderen dringend behoefte hebben aan een methode om kinderen te enthousiasmeren zich extra in te zetten voor school. Kinderen ontspannen zich na school graag met spelletjes. Wij haken daarop in door met games te komen waar ze ook wat van leren.’

Lees de gehele tekst op FD.

Lees ook:Studio 100 en Frima werken aan nieuw digitaal content platform voor kinderen
Lees ook:Leren is leuk!
Lees ook:Kinderen naar ontwenningskliniek wegens mobielverslaving
Lees ook:Zwemles ouderwets
Lees ook:De leukste apps van het jaar voor kinderen (dit zijn de genomineerden!)

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Squla; online platform waar kinderen spelenderwijs leren

 1. Joost

  Leuk, ik ga m’n zoontje meteen opgeven, zit de hele dag spelletjes te doen op die pc, dit is echt iets voor hem

    /   Reply  / 
 2. Carel

  Wat een goed idee zeg. Wij hebben twee kinderen thuis die ook veel te veel tijd aan online spelletjes spenderen. Met dit initiatief leren ze ook nog! Wat ik me wel afvraag, is het wel veilig??

    /   Reply  / 
 3. Joost

  Waarom zou het niet veilig zijn? Het is een partij die samenwerkt met Cito. Dan durf ik er wel vanuit te gaan dat het inhoudelijk vertrouwd is.

    /   Reply  / 
 4. Pauline

  Lijkt mij alleen maar goed, die kleine man (6) van mij is al vrij handig met internet en hij vindt het ook leuk. Wel even er bij blijven natuurlijk…., maar naast hotwheels en cars is het ook wel eens aardig om iets meer educatiefs op het beeldscherm te toveren.

    /   Reply  / 
 5. Michelle

  Scula lijkt heel leuk, ziet er leuk uit en geeft ouders een veilig gevoel. Veel ouders in mijn omgeving waren direct enthousiast, maar we verbaasden ons ook over de gestelde vragen op gebied van godsdienst, cultuur, geschiedenis, etc. De vragen bereiden een kind niet voor op CITO. De vragen hebben een cito-sfeer, maar behandelen geen stof die bij de cito getest wordt. Mijn dochter (erg gemotiveerd om te leren) vond het heel even leuk doordat je wedstrijden met vriendinnetjes kan doen en dergelijke. Maar daarvoor zijn echt leukere spelletjes, die zelfs leerzamer zijn. De site speelt knap in op de ongerustheid bij ouders. We willen onze kinderen geen CTO-stress geven, maar willen ok heel graag dat ze een goed resultaat halen en oefenen zou daarbij helpen. LET op: het proefabonnement blijkt niet echt een proef. Ieder abonnement wordt stilzwijgend verlengd. Wij waren ervan overtuigd dat het proefabonnement automatisch zou stoppen. We blijken al maanden door te betalen. Je moet bij een proefmaand echt na twee weken al opzeggen.

    /   Reply  / 
 6. Hassan Bullah

  Pas maar op: voor je het weet zit je aan een onbedoeld abbonnement vast! Dat is ons helaas ook overkomen…
  Onze dochter, Suzanne, is veel enthousiaster over de website http://citotrainer.nl, waar ze GRATIS kan oefenen!
  Nu maakt het bedrag ons niet zo heel veel uit, maar de oefeningen op citotrainer.nl vindt Suzanne veel duidelijker en prettiger om te doen!

    /   Reply  / 
  1. Angelo de Crook

   Helaas je tip te laat gelezen. Onbedoeld abonnement is ons ook overkomen. Eenmalig betaald voor mijn dochter maar we vonden squla tegenvallen. Dus nooit meer iets mee gedaan, niet opgelet dat dit een abonnement is dat stilzwijgend verlengd wordt(dat dit nog mag) en nu dus voor een nieuw jaar geld van onze rekening geschreven. Bij tijdschriften wordt je in ieder geval nog getriggered om op te zeggen aangezien je periodiek het tijdschrift in huis krijgt. Bij een website die je paar keer gebruikt en daarna niet meer is er niets wat je eraan doet denken om het op te zeggen.

     /   Reply  / 
 7. chris

  Wij dachten ook dat het om een proefabonnement ging. Zonde, 1.5 jaar voor niets betaald. Men verschuilt zich achter de algemene voorwaarden. Voelt als bedrog!

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>