Gek lijf

Ben je ongeveer negen of tien jaar en merk je dat je lichaam verandert? Je groeit heel snel en je wordt wat slungelig. Je armen en benen lijken te lang en je kunt je daar heel onhandig door voelen. Het kan gebeuren dat je je veel vaker stoot of ergens tegenaan loopt. Ook gaat je lichaam je eten een beetje anders verteren. Je stofwisseling werkt anders, dat betekent dat je onregelmatiger moet poepen. Gek genoeg kan dat ertoe leiden dat je je ook soms erg chagrijnig of depri voelt. Of juist erg blij en vrolijk. Je zit in de prepuberteit.

Lees ook:Hormoonverstorende stoffen slecht voor baby’s
Lees ook:Alvast wat weten over de pubertijd
Lees ook:Nederlandse tienermeiden blij met lijf
Lees ook:K3 voortaan verder zonder Kathleen
Lees ook:Chinezen hebben weinig tijd en energie voor tweede baby

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>