Babynaam Olivier scoort bij hogeropgeleiden, Jordy bij lageropgeleiden

Hoogopgeleide ouders noemen hun zoon vaker Felix, Oscar of Olivier en lageropgeleiden kiezen eerder Gerrit, Hendrik of Jordy als naam voor hun baby. Die trend herken ik wel een beetje, moet ik toegeven! RTL vroeg van iedere naam de bijbehorende cijfers van de postcode van de ouders op. Het gaat om namen die ouders in de afgelopen zes jaar aan hun kinderen gaven.Bepaalde namen komen vaak voor bij hoogopgeleiden en er zijn namen die laagopgeleiden juist kiezen voor hun baby. Een kind dat Felix heet woont doorgaans in een wijk met 59 procent meer hoogopgeleiden dan gemiddeld. In wijken waar de jongens Gerrit worden genoemd, wonen juist 31 procent minder hoogopgeleiden dan gemiddeld in Nederland.

Bij meisjesnamen scoren Juliette, Josephine en Amélie hoog bij hoogopgeleiden. Cornelia, Ashley en Kayleigh doen het goed bij ouders met weinig scholing. De gegevens zijn afkomstig van de Sociale Verzekeringsbank (SVB) die elk jaar een lijst publiceert met de populairste babynamen. Daarbij baseert de SVB zich op informatie over de kinderbijslag. Niet uitgesplitst naar opleidingsniveau waren vorig jaar Sophie en Daan de populairste babynamen, in 2013 waren dat Tess en Sem.

Lees ook:Amerikanen omarmen naam Elvis weer voor hun kinderen
Lees ook:De naam van het kind wordt gekozen door…MAMA!
Lees ook:Er worden steeds meer iBabies geboren!
Lees ook:Zie hier de favoriete babynamen van de Engelsen!
Lees ook:Sem en Sophie volop gekozen als naam voor kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>