Baby’s hebben niet zo’n slecht immuunsysteem!

Immuunsysteem van baby’s is sterker dan gedacht, zo schrijven Engelse wetenschappers van het King’s College London deze week in Nature Medicine. Wetenschappers dachten dat het immuunsysteem van baby’s minder sterk was dan dat van volwassen. De reden daarvoor zou zijn dat een te heftige immuunrespons schade aan kon brengen aan de ontwikkeling van het kind. De Engelse wetenschappers wilden dit echter niet geloven en doken nogmaals in het immuunsysteem van nieuwgeborenen. Ze keken specifiek naar T-cellen, die het immuunsysteem gebruiken om cellen geïnfecteerd met virussen of bacteriën aan te pakken. Het waren juist die cellen waarvan wetenschappers dachten dat ze bij baby’s onderdrukt zijn.De Engelsen vonden echter wel degelijk actieve T-cellen bij de pasgeboren baby’s. Ze bleken alleen anders te zijn en andere stoffen te produceren dan de volwassen varianten. Zo produceerden te onder andere interleukine-8, een molecuul dat andere cellen met een zeer antibacteriële werking aan het werk zet. De onderzoekers hopen dat hun resultaten bijdragen aan betere zorg voor te vroeg geboren baby’s. Nog te vaak overlijden die aan infecties. Als het lukt om de nieuw ontdekte T-cellen een boost te geven, kan het jonge immuunsysteem bacteriën en virussen misschien beter te lijf.

Lees ook:Kinderen met slechte tandjes drop geven?
Lees ook:Bacterie mogelijk oorzaak van wiegedood
Lees ook:Mandarijnen zijn gezond
Lees ook:Nederland gaat zeldzame kinderziekte onderzoeken
Lees ook:Hond beschermt kinderen tegen infecties

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>