Hormoonverstorende stoffen slecht voor baby’s

Ongeboren baby’s worden blootgesteld aan chemische stoffen die het hormoonsysteem verstoren, waardoor hun stofwisseling negatief wordt beïnvloed, zo is gebleken uit het Europees OBELIX-onderzoek dat gecoördineerd is door de Vrije Universiteit Amsterdam. De chemische stoffen verstoren de stofwisseling omdat ze in het lichaam de werking van hormonen nabootsen. Het gaat bijvoorbeeld om stoffen in plastic, dioxines (giftige stoffen die ontstaan bij de verwerking van afval), polychloorbifenyl (vroeger gebruikt in de industrie maar nog steeds aanwezig in de voedselketen vanwege hun stabiliteit) en perfluorkoolstofverbindingen (voor allerlei toepassingen gebruikt zoals in verpakkingsmaterialen).Deze stoffen zijn in lage concentraties aanwezig in voedsel en kunnen bij zwangere vrouwen terechtkomen in de ongeboren baby. Daar kunnen ze een verstorend effect hebben op de stofwisseling wat ertoe kan leiden dat de hormoonbalans en de groei van vetcellen wordt verstoord. De stoffen worden in verband gebracht met overgewicht omdat ze de hormoonbalans en de energiestofwisseling kunnen verstoren.
Uit het onderzoek blijkt dat al bij lage hoeveelheden, die volgens de wettelijke norm veilig zijn, hormoonverstorende effecten optreden die invloed hebben op het lichaamsgewicht.

Lees het gehele bericht hier.

Lees ook:Lightfrisdranken slecht voor ongeboren baby
Lees ook:Brandwerende stoffen schaden kind al voor de geboorte
Lees ook:Gek lijf
Lees ook:Zwangere junkfoodjunks krijgen junkfoodkinderen
Lees ook:Groente, fruit en vis goed voor moeder en ongeboren kind

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>