Babyvoeding: Laat je niet verleiden door valse claims

Voor de tweede editie van het magazine Beste Koop voor je kind onderzocht de Consumentenbond 19 potjes babyvoeding. De Consumentenbond testte niet alleen op de inhoud, ook werd er gekeken naar de claims op de etiketten van de potjes. Claims klinken veel ouders als muziek in de oren, maar zeggen soms niks. De kreet ‘bron van ijzer’ op C1000’s risotto met kip is onterecht: er zit te weinig ijzer in voor deze claim. Bovendien scoren veel potjes zónder claim beter op ijzer. Ook zet de term ‘stoelgangstimulerend’ op de website van Hipp je op het verkeerde been. Deze potjes zorgen namelijk niet voor een betere stoelgang dan de andere potjes – alle groenten en vezelrijke voeding zijn goed voor de stoelgang. De Consumentenbond heeft geconstateerd dat potjesvoeding vaak weinig vitamines en goede vetten bevatten en adviseert ouders om kritisch naar de voedingswaarde en ingrediënten op de verpakking te kijken en niet alleen op de claims af te gaan.Olvarit stoofpotje met rundvlees, wortel en tomaat kwam als Beste uit de test, Kruidvat’s Sperziebonen met aardappels en rundvlees kreeg het predicaat Beste Koop. Alle babyvoeding is getest op energie (kilocalorieën), koolhydraten, vetten, eiwit, ijzer, vitamine C, vitamine B6 en zout.

Tip: begin met groente
In Beste Koop voor je kind komen, naast het gedegen onderzoek, deskundigen aan het woord en staan ook in het magazine praktische tips voor het starten met vaste voeding. Een van de tips is: begin met groente. Veel ouders hebben de neiging om met fruithapjes te beginnen, maar zouden juist met de groentehapjes moeten beginnen. Dit is beter voor de smaakontwikkeling en kan wellicht op peuterleeftijd ijzertekort voorkomen.
Dit, en meer objectieve informatie staat allemaal in het tweede nummer van Beste Koop voor je kind van de Consumentenbond. Beste Koop voor je kind is hét onafhankelijke en advertentievrije magazine voor jonge gezinnen. Het nieuwe nummer ligt vanaf 6 september in de winkel voor € 6,95. Beste Koop voor je kind verschijnt twee maal per jaar, in de losse verkoop en is ook verkrijgbaar via de webwinkel van de Consumentenbond.

Kijk voor meer informatie op www.consumentenbond.nl/kind

Lees ook:Lees ‘Beste Koop voor je kind’ van de consumentenbond
Lees ook:Kindervitamines niet zonder risico’s!
Lees ook:Kinderzitjes veiliger in de achteruitstand
Lees ook:Zet de babyfoon minstens één meter van het bedje
Lees ook:Consumentenbond test pakjes met kinderdrank

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>