Pasgeboren baby drijft ouders een beetje uit elkaar…

Papa’s en mama’s hebben door hun kersverse baby maar amper tijd voor elkaar. Dat geldt in elk geval voor bijna de helft van de Nederlandse stellen. Een kwart van de vrouwen heeft zelfs geen zin meer in seks, zo blijkt uit een onderzoek onder 5000 moeders door de website Mama en Zo. De helft van de moeders is na de bevalling op zoek naar een nieuwe balans in het gezin en heeft daardoor minder tijd voor haar partner. Maar…je krijgt er echt wel iets heel moois voor terug hoor! Voor 11 procent van de ondervraagde moeders is de baby zelfs de nieuwe nummer één in het gezin. Toch ziet 70 procent van de vrouwen haar partner als een super papa. Ruim 93 procent van de vrouwen heeft na de bevalling last van ontzwangerkwaaltjes. Desondanks vindt 70 procent van de vrouwen het moederschap mooier dan ze ooit had kunnen denken.

Lees ook:70% vrouwen vindt moederschap mooier dan gedacht
Lees ook:Na baby slaapt nog maar 3% ouders meer dan acht uur
Lees ook:Jonge moeders missen spontaniteit en stappen
Lees ook:Kinderen bezorgen moeders…nieuwe vriendinnen!
Lees ook:Moeders moeten het met iets meer dan een kwartier per dag ‘eigen tijd’ doen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>