Melkpoeder voor baby’s: HAMSTEREN!!!

Nou,  hamsteren moeders met kinderen met kunstvoeding! Want in De Telegraaf lees ik zojuist dat er een nieuwe run op Nederlandse babymelk dreigt. Dat komt omdat China de grenzen heeft gesloten voor melkpoeder uit Nieuw-Zeeland en Australië. En mocht je denken dat er in China niet zoveel melkpoeder wordt geïmporteerd: China importeert jaarlijks voor maar liefst 1,5 miljard euro uit Nieuw-Zeeland, wat goed is voor 90% van de totale melkpoederconsumptie in het land. Niet misselijk hè? De Chinezen hebben de import gestopt nadat bij de Nieuw-Zeelandse zuivelreus Fonterra een gevaarlijke bacterie was aangetroffen in een voorraad weiconcentraat, een ingrediënt van babymelkpoeder en sportdrankjes. Doordat Nieuw-Zeeland als grootste toeleverancier wegvalt, zal er een verhoogde vraag ontstaan uit andere landen, waaronder Nederland. FrieslandCampina houdt er rekening mee dat er extra vraag komt naar Nederlands melkpoeder.

Lees ook:Chinese vrouwen krijgen bij Etos en Kruidvat geen melkpoeder mee
Lees ook:Meer dan zesduizend baby’s ziek door giftig melkpoeder
Lees ook:Meer centimeters voor IVF kinderen
Lees ook:Nieuwe regels moeten babyvoeding nog veiliger maken
Lees ook:Moeder geeft baby borstvoeding achter het stuur

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>