Baby’s zijn gek op dikke papa’s

Uit nieuw onderzoek is gebleken dat baby’s houden van dikkere lichamen, vooral bij een man. Dat zou zijn omdat die vaker voorkomen in de samenleving en meer in de buurt komen van een vrouwenlichaam. Apart hoor, dat ze zo klein als ze zijn al die voorkeur hebben! Dat baby’s gek zijn op dikke mannen, is de conclusie uit een onderzoek van de University of Sheffield, waarbij kinderen foto’s te zien kregen van zowel gespierde als mollige mannen. De foto’s werden getoond aan drie groepen kinderen: van drie maanden, zes maanden en negen maanden. Hun reactie werd opgenomen met een camera. De foto’s werden in paren getoond, gedurende zo’n tien seconden. Elk paar toonde een dikker en een gespierder lichaam. Soms werd het gezicht van de mannen afgedekt, in andere gevallen gebeurde dat niet.

Van de drie groepen toonden de kinderen van negen maanden een duidelijke voorkeur voor de dikkere lichamen, want hun blik bleek hangen bij die ‘minder aantrekkelijke’ lichaamsbouw. De kinderen van zes maanden konden wel het onderscheid maken tussen de twee vormen, maar toonden geen voorkeur. De baby’s van drie maanden zagen geen verschil. Ook opvallend: de kinderen van negen maanden bleken enkel een voorkeur te vertonen als het gezicht van de mannen was afgedekt. Als dat wel te zien was, maakten ze geen onderscheid qua lichaamsvorm. Een mogelijke verklaring voor het fenomeen is dat een dikker lichaam beter in de buurt komt bij dat van een vrouw. Daarnaast is het ook zo dat dikkere lichamen veel aanweziger zijn in onze samenleving en dus vertrouwder aanvoelen.
“Onze studie suggereert dat de voorkeur van kinderen voor een bepaalde lichaamsvorm bepaald wordt door de mate van blootstelling en de vertrouwdheid. Het heeft veel minder te maken met cultureel bepaalde stereotypes of aantrekkelijkheid, zoals bij volwassenen”, menen de onderzoekers. “Wanneer en hoe kinderen die voorkeuren van volwassenen overnemen, is een vraag voor toekomstig onderzoek.”
De resultaten van de huidige studie staan te lezen in het vakblad ‘Journal of Experimental Child Psychology’.

Bron: HLN

Lees ook:Waarom kletsen tegen je baby zo goed is!
Lees ook:Roken tijdens zwangerschap verdikt bloedvatwand kind
Lees ook:Slapen in maxi-cosi verhoogt kans op overlijden door verstikking
Lees ook:Baby herkent vrienden en vijanden al heel vroeg
Lees ook:Kinderen maken papa’s gelukkiger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>