Overlevingskansen vroeg geboren baby’s flink toegenomen

Goed nieuws: De overlevingskans van veel te vroeg geboren baby’s is flink gestegen. In 1995 bleef 40 procent van de premature baby’tjes in leven, in 2006 was dat 53 procent, zo meldde het British Medical Journal dinsdag. De Britse wetenschapper Kate Costeloe analyseerde onlangs twee studies naar te vroeg geboren baby’s, één uit 1995 en één uit 2006. Vooral baby’s die geboren werden na een zwangerschap van 22 tot 25 weken deden het in die periode steeds beter. Hun overlevingskans steeg met 44 procent. Volgens de onderzoekers komt dit omdat de zorg in de eerste 24 uur na de bevalling behoorlijk is verbeterd. Wat ik me alleen afvraag is of zo’n extreme vroeggeboorte geen gevolgen heeft op latere leeftijd…Kindjes die het eerst niet zouden redden, overleven nu steeds vaker. Maar omdat zij nog steeds kwetsbaar zijn, neemt de kans op ernstige complicaties in de periode daarna wel toe. Daardoor zullen er in de toekomst ook meer kinderen met gezondheidsproblemen door vroeggeboorte bij komen, denken de wetenschappers.

Lees ook:ADHD heeft meer kans bij te vroeg geboren kids
Lees ook:Te vroeg geborenen vaak introvert en onzeker
Lees ook:Hulp voor ouders te vroeg geboren baby’s
Lees ook:Grotere kans op vroeggeboorte als moeder zelf ook vroeg geboren is
Lees ook:Tweelingen vroeger geboren en grotere overlevingskansen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>