Ochtendmelk voor baby’s even stimulerend als koffie voor volwassenen

De ‘ochtendmelk’ is even stimulerend voor een baby als een kop koffie voor een volwassene, zo blijkt uit onderzoek. De moedermelk bevat ‘s ochtends natuurlijke stimulanten en ‘s avonds natuurlijke kalmerende stoffen. Dit helpt de baby wakker te blijven en te slapen op het juiste moment. Dat verklaart wellicht waarom sommige baby’s plots actief worden of juist veel slapen als ze afgetapte moedermelk te drinken krijgen op een ‘vreemd’ tijdstip. Iets om rekening mee te houden lijkt mij! Als dat lukt…Moeders die kolven moeten er daarom voor zorgen dat hun baby de melk krijgt op het tijdstip dat die is afgekolfd. Zo wordt het slaappatroon van de baby niet verstoord.
Een vrouwenlichaam past de productie van nucleotiden in de moedermelk automatisch aan. Die nucleotiden regelen de activiteit of de slaperigheid van de baby.
In moedermelk zijn drie soorten nucleotiden terug te vinden: adenosine, guanosine en uridine. Hun combinatie maakt je baby rusteloos, slaperig of actief.
Bij het onderzoek werden op acht verschillende tijdstippen stalen moedermelk afgenomen. De nachtelijke melk stimuleerde de slaap, de melk afgenomen gedurende de dag niet.

Lees ook:Moedermelk voor iedere te vroeg geborene in het VUmc
Lees ook:Komt er aparte flesvoeding voor jongens en meisjes?
Lees ook:Moedermelk Netwerk
Lees ook:Moedermelk bevat drie soorten stamcellen
Lees ook:Vrouw doneert record aantal liters moedermelk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>