Borstvoeding in het openbaar geeft schaamte

65 procent van de Britse moeders die geen borstvoeding geven zeggen dat starende blikken in het openbaar hier verantwoordelijk voor zijn. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd in Groot-Brittannië. Ik kan me het gevoel van schaamte wel een beetje voorstellen, moet ik eerlijk bekennen. Als er ik met verstand over nadenk, vind ik dat het moet kunnen. Maar als ik mijn gevoel er op loslaat, blijf ik het een beetje een ongepast gezicht vinden… Slechts één op de vijf Britse moeders geeft nog na zes maanden borstvoeding. Verschillende studies bewijzen dat de borst geven goed is voor de gezondheid van zowel moeder als kind en dat het hun band verstevigt. Daarom wilden de onderzoekers weten waarom nog steeds zoveel mama’s kiezen voor flesvoeding. Daaruit bleek dat meer dan twee op de drie die geen borstvoeding geven zeggen zich tijdens een voeding in het openbaar ongemakkelijk te voelen door starende mensen. 60 procent vindt het te stressvol. Meer de helft zegt dat ze al verzocht werden zich te verplaatsen wanneer ze het toch deden. 66 procent van de moeders vindt dat mensen toleranter moeten worden wat borstvoeding betreft, ze willen ook dat de media een positiever beeld scheppen. Onderzoekster Miranda Levy zegt dat de maatschappij de grote schuldige is. “De cijfers bewijzen dat Groot-Brittannië toleranter moet worden ten opzichte van borstvoeding. Iedereen weet dat het gezond is. Het is een unieke ervaring voor een moeder. Ik vind het triestig dat de houding van anderen het hen moeilijk maakt. Vrouwen moeten overal borstvoeding kunnen geven, maar velen hebben daar te weinig zelfvertrouwen voor. Ook ik werd aangestaard, maar ik heb doorgezet. Ik hoop dat mensen gaan beseffen dat borstvoeding een mooie, natuurlijke en unieke ervaring is.”

Bron: HLN

Lees ook:Sticker ‘Voeden kan hier’ moet borstvoeden in openbaar stimuleren
Lees ook:Borstvoeding geven in het openbaar: het blijft een taboe-dingetje
Lees ook:Helft vrouwen voelt schaamte bij ‘openbaar borstvoeden’
Lees ook:Jongere moeders stoppen sneller met borstvoeding
Lees ook:Moeders geven minder lang borstvoeding dan gepland

1 Reacties // Reageer

One thought on “Borstvoeding in het openbaar geeft schaamte

  1. liefhebber

    Gewoon doen , in het openbaar borstvoeding geven . Open je voedings-bh , leg je baby aan je borst en laat anderen maar staren . Diegene die er kritiek op hebben vergeten echter dat zijzelf ook een langee periode aan de borst gezogen hebben .

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>