Baby’s zwaarder door voeding uit fles

Borstvoeding bevat minder proteïne dan flesvoeding. Baby’s die flesvoeding krijgen, groeien daarom sneller. Dit blijkt uit internationaal onderzoek onder 1000 baby’s. Het onderzoek is gepubliceerd in the American Journal of Clinical Nutrition. Met andere woorden; flessenbaby’s hebben grotere kans zwaarder te worden dan borstvoedingsbaby’s. Trek er je conclusies uit…Voor het onderzoek werden de baby’s verdeeld in drie groepen. De eerste groep kreeg borstvoeding. De tweede groep kreeg flesvoeding met een laag proteïnegehalte en de derde groep kreeg flesvoeding met een hoog proteïnegehalte. De baby’s zijn tot hun tweede levensjaar gemeten op gewicht, lengte en body mass index. De groep met het hoge proteïnegehalte in hun flesvoeding bleken zwaarder. Het onderzoek is gedaan in België, Italië, Duitsland, Polen en Spanje onder baby’s die tussen 2002 en 2004 geboren zijn. De onderzoekers stellen dat een lage hoeveelheid proteïne in flesvoeding overgewicht kan voorkomen op latere leeftijd. Professor Berthold Koletzko, die het onderzoek leidde, raadt borstvoeding dan ook ten sterkste aan.

Een woordvoerder van de Britse Infant and Dietetic Food Association meldt dat producenten het proteïnegehalte in flesvoeding al hebben verlaagd. Hij benadrukt ook dat voor een completer beeld van de gevolgen op latere leeftijd meer onderzoek nodig is.

Lees ook:Flesvoeding veroorzaakt obesitas op latere leeftijd
Lees ook:Borstvoedingsbaby’s huilen meer dan flessenbaby’s
Lees ook:Aan de borst gevoede baby’s hebben minder kans dik te worden
Lees ook:Borstvoeding vermindert de kans op obesitas
Lees ook:Borstvoeding beschermt baby’s niet tegen coeliakie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>