Recordpoging simultaan borstvoeden… (ja, echt….)

Laat ik voor ik verder tik eerst zeggen dat borstvoeding inderdaad de beste voeding voor je kind is. Om vervolgens verder te gaan met 'maar alleen als de moeder zich daar 100% goed bij voelt'. Ik krijg namelijk altijd een beetje de rillingen van de borstvoedingspropaganda. Flesjesmoeders worden nog al eens afgeschilderd als het mindere soort. Belachelijk. Om borstvoeden hangt ook zo vaak een zie-ons-eens-borstvoeden-sfeertje. Nu ook weer: meer dan 61 vrouwen geven vandaag hun kind tegelijkertijd de borst als inzet van de recordpoging simultaan-voeden.

Vandaag is niet zomaar gekozen: volgende week is het (en nu komt ie…) "borstvoeding week".  En wanner is het flesjes week? Doel van de borstvoedingsweek is om borstvoeding op de kaart te zetten en 'vrouwen het gevoel te geven dat ze niet alleen staan'. „We willen laten zien dat het niet abnormaal is om je kind in het openbaar de borst te geven”, legt Ageeth Hendriks van de organisatie uit. Ze is een van de vrouwen die de ontmoetingsdag van borstvoedende moeders jaarlijks vrijwillig organiseren.

Volgens Hendriks wordt er vaak gek gekeken als een moeder haar kind in het openbaar de borst geeft. Vooral als het kind ouder is dan een half jaar. „En dat terwijl de Wereldgezondheidsorganisatie moeders adviseert een kind minimaal twee jaar de borst te geven.”

Hendriks verwacht dat het wereldrecord zondag wordt verbroken. „Er hebben zich in ieder geval al meer dan 61 moeders aangemeld.”

Lees ook:Helft vrouwen voelt schaamte bij ‘openbaar borstvoeden’
Lees ook:Jongere moeders stoppen sneller met borstvoeding
Lees ook:Borstvoeden; liever op een rustige plek en met bedekking van een sjaal
Lees ook:Borstvoeding in het openbaar geeft schaamte
Lees ook:‘Vrouwen geven te kort borstvoeding’

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Recordpoging simultaan borstvoeden… (ja, echt….)

 1. antoinette

  Het record is gehaald met 80 drinkende baby’s/kinderen.
  Het was erg leuk om er bij te zijn.

  En tja, als je iets met flesvoedingsdag wilt doen, ga je gang. Ons evenement is door moeders die borstvoeding geven of hebben gegeven georganiseerd.

    /   Reply  / 
 2. Denise

  Ik geef al anderhalf jaar borstvoeding (en pro borstvoeding, wat niet automatisch anti-flesvoeding betekent hoor), maar van de borstvoedingsweek wist ik niks af! ;-)

    /   Reply  / 
 3. Mandy Lactivist

  Ja en met trots heb ik ook meegedaan!! (ik voed nu ook al dik 2,5 jaar met trots)

  Waarvoor zou je trots laten zien dat je KV geeft, het is nu eenmaal de minder goede soort van voeding dus waar zou je trots op moeten zijn?

  Ik heb niks tegen Kv in het algemeen maar wel tegen de moeders die er bewust voor kiezen (en wél BV hadden kunnen geven maar er geen zin in hebben/hadden) en dan ook nog durven te zeggen dat ‘kindjes er ook groot op worden’ belachelijk, deze dames zouden zich beter voor moeten laten lichten eer ze deze ‘keuze’ maken.

  Kan je geen Bv geven om welke reden dan ook dan heb ik niet meer dan respect voor deze moeders maar zeggen dat het ‘even goed is als BV’ is natuurlijk van de gekke…..

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>