Inbakeren baby’s helpt niet tegen huilen

Het inbakeren van baby's helpt niet tegen huilen, concludeert bioloog Bregje van Sleuwen in een onderzoek waarop ze woensdag promoveert aan de Universiteit Utrecht. Oeps… Dat is toch heel wat anders dan duizenden moeders en heel wat kraamhulpen geloven. Haar conclusie zal dan ook wel volop in twijfel worden getrokken.

Inbakeren is het van top tot teen stevig omwikkelen van baby's. Vroeger werd de methode veel gebruikt. De laatste tijd zijn er weer deskundigen die het inbakeren propageren. Het zou vooral huilbaby's rustig maken. Volgens de promovenda helpt het veel beter om baby's veel regelmaat en voorspelbaarheid te bieden. Dus het kind een dagpatroon te bieden met een vaste volgorde. Het is volgens haar ook belangrijk om de baby bij de eerste signalen van vermoeidheid wakker in het eigen bed te leggen.

Lees ook:Huilbaby
Lees ook:Mama’s met migraine vaker een huilbaby
Lees ook:De Baby Shusher: ideaal voor huilbaby’s en onrustige kleintjes
Lees ook:Dubbelvouwen helpt huilbaby’s niet – integendeel!
Lees ook:Bonkie inbakerdoeken: handig en vooral ook erg leuk

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Inbakeren baby’s helpt niet tegen huilen

 1. Jan Kolstee

  Volgens mij is rust en regelmaaat onderdeel van het inbakeren
  Een eigen doelpunt zullen we maar zeggen

    /   Reply  / 
 2. Anne Marie

  Ik denk dat het ook niet helpt tegen huilen. Inbakeren voorkomt dat kinderen onrustig worden. Baby’s die te vroeg geboren en worden en Baby’s die na een moeilijke bevalling geboren zijn kunnen heel onrustig en schrikkerig zijn. Door in te bakeren voorkom je schrikbewegingen van de armpjes en beentjes, waardoor ze rustiger blijven.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>