Paniek over nieuwe hielprik

De invoering op 1 januari 2007 van de nieuwe hielprik waarmee meer aandoeningen bij baby's kunnen worden opgespoord, is niet voldoende voorbereid. De Landelijke Vereniging Entadministraties (LVE), heeft dat gisteren geschreven in een brandbrief aan het ministerie van Volksgezondheid en luidt hiermee de noodklok. 

 

Dat zei een woordvoerster van de Entadministratie Noord-Holland en Utrecht. Zij bevestigde een verhaal van die strekking in het AD.  Volgens de LVE moeten ouders al tijdens de zwangerschap zijn voorgelicht over de nieuwe hielprik. Dat is niet gebeurd. Ook blijkt uit een inventarisatie die de LVE hield bij academische ziekenhuizen dat die niet garant kunnen staan voor de opvang van de extra baby's die moeten worden opgenomen. Dat zijn er ongeveer achthonderd per jaar, verwacht de vereniging.

Lees ook:Vijftig ziekten opsporen via de hielprik
Lees ook:Hielprik uitgebreid met test op 14 extra ziektes
Lees ook:Zware zwangeren krijgen zware baby’s
Lees ook:Steeds minder rokende zwangeren – gelukkig!
Lees ook:De rokende zwangere sterft uit

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>