Een goede nacht

Er zijn heel wat tips te vinden over kinderen en slaap. Als je maandenlang gebroken nachten hebt, weet je van voor niet meer dat je van achteren leeft, dus ben je vatbaar voor iedere oplossing en heb je daar veel voor over. Je kunt dure cursussen en prive-coaching krijgen. Het resultaat is, dat ouders vaak vanalles achter elkaar uitproberen, steeds wanhopiger als hun kind ‘s nachts weer aan het huilen slaat. En het is logisch dat het niet lukt want: de sleutel is regelmaat.

De Amerikaanse psychologe Jodi Mindell onderzocht kinderen en kwam tot de conclusie dat zij vooral moeten leren om zelfstandig in slaap te vallen. Alle kinderen worden ‘s nachts wakker, omdat zij een kortere slaap-waakcyclus hebben. De kunst is om dan weer in slaap te komen. Dat geldt natuurlijk ook voor het naar bed gaan en voor het eerst ‘s avonds in slaap vallen.

Mindell concludeerde dan ook, dat we kinderen daarbij moeten helpen en die dingen moeten doen, die het voor hen aangenaam en gemakkelijk maken om in slaap te komen.

Dingen die werken zijn bijvoorbeeld: vaste bedrituelen, vaste bedtijden, regelmaat, prettige omgeving, rust.

Dingen die niet werken zijn bijvoorbeeld: uit bed halen, met de auto rondrijden om het kind in slaap te krijgen, uit bed komen, wilde spelletjes voor bedtijd, gebrek aan rituelen.

Ook moet een kind soms aan de amandelen geopereerd worden, om goed te kunnen slapen. Lees het hele artikel (engelstalig) hier.

Andere logs over slapen:

Lees ook:Stuur kinderen niet vroeg, maar elke avond rond dezelfde tijd naar bed
Lees ook:Basisschoolleerlingen hebben negen uur slaap nodig
Lees ook:Daarom kunnen kids beter in het donker slapen
Lees ook:Huilbaby? Probeer inbakeren eens!
Lees ook:Hoe laat je je kind een nacht doorslapen?

1 Reacties // Reageer

One thought on “Een goede nacht

  1. esther

    bij ons is regelmaat ook heel belangrijk leg er een halfuurtje later in bed en ff snel omdat je laat bent en reken er maar op dat je snachts je bed uit kan.als baby had ik een engeltje wat na 2 weken doorsliep van 11 tot half 10 en dat tot haar 2 de levensjaar heeft gedaan

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>