Zo vroeg mogelijk een hoor-apparaat

Kinderen met gehoorproblemen, die al vóór hun zesde maand een hoorapparaat krijgen, hebben geen leerachterstanden als zij groter zijn. Dit blijkt uit een onderzoek, waarin kinderen vijf jaar lang gevolgd zijn. Kinderen met gehoorproblemen, die pas na zes maanden een hoorapparaat kregen, hebben aanmerkelijk meer problemen met leren. De taalvaardigheid en communicatie van deze kinderen is een stuk slechter. Dit onderzoek bevestigt, dat kinderen al in de eerste zes maanden van hun leven gevoelig zijn voor taal. Ook al praten kinderen zelf nog niet, de basis voor hun latere taalvaardigheid wordt dan al gelegd.

Het devies is dan ook: praat veel tegen je baby.

Een site hierover is: Kindentaal

Een andere log: Praten met je kind

Lees ook:Veel medewerkers kinderopvang spreken, lezen of schrijven ondermaats
Lees ook:Praten met je baby, je peuter, je kleuter en je kind
Lees ook:Tweetalig opgevoede baby’s langer gevoelig voor vreemde woorden
Lees ook:20% van alle kinderen heeft slecht gehoor
Lees ook:Kletsen voor kinderbedtijd beter dan verhaaltje

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Zo vroeg mogelijk een hoor-apparaat

  1. Synthia Claybourn

    Zo vroeg mogelijk een hoor-apparaat | Kinderspul is a great article, thanks for sharing this enlightening news. It is always good when you can’t only be informed, but additionally be entertained! I’ll visit your weblog often for the newest posts.

      /   Reply  / 
  2. Fausto Maddocks

    Reading this post Zo vroeg mogelijk een hoor-apparaat | Kinderspul reminds me of my previous roommate! He always kept talking about this. I will forward this post to him. Fairly positive he will have an excellent read. Thank you for the information you post.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>