Video met meerdere talen voor baby Einstein

In Amerika komen al enkele jaren video’s uit in de serie Baby Einstein. In dit geval gaat het om een video, waarop in allerlei talen wordt gesproken, terwijl fel gekleurde vormen , speelgoed en blokken aan het oog voorbij trekken. Engels, Japans, Russisch, Duits…

De theorie is dat het horen van meerdere talen de hersentjes van de baby stimuleert en dat hij hierdoor slimmer wordt. De video heet dan ook: Baby Einstein. En is bedoeld voor kinderen van 1 tot 18 maanden oud.

Aangezien het al een aantal jaren geleden is, ben ik benieuwd of deze kinderen ook door de wetenschap gevolgd zijn en of hun grotere slimheid bewezen is.

Zelf vond ik het fenomeen televisie verwarrend voor mijn kinderen totdat ze ongeveer 12 maanden oud waren. Ze begrepen niet dat daar een hele wereld in bewoog. En wat betreft het stimuleren van de hersencelletjes, het dagelijks leven met actieve ouders is al stimulerend genoeg.

Heb je ook een mening? Reageer.

Lees ook:Bijna alle Amerikaanse baby’s kijken tv
Lees ook:Charlie bit my finger-kids krijgen eigen webserie
Lees ook:Baby’s weten best wat mag en niet mag!
Lees ook:Tweetalig opgevoede baby’s langer gevoelig voor vreemde woorden
Lees ook:Televisie kan kinderen flink schaden

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Video met meerdere talen voor baby Einstein

 1. m meijer

  Ik vind deze dvd wel heel goed, de beelden zijn duidelijk en rustig en mijn zoontje vindt het heel prettig om even naar te kijken. Hij rust er van uit en kan zo door de moeilijke tijd van de namiddag heen gerokken worden. Of de baby’s er slimmer van worden? Welnee, of ze vinden het leuk of niet, of ze zijn er aan toe of niet….Een kind moet gestimuleerd worden voor een goede ontwikkeling, ongeacht hoe!

    /   Reply  / 
 2. Jester

  Mijn zus in Amerika heeft veel van baby Einstein voor haar dochtertje en zij vinden het geweldig! De dochter kan naar aanleiding van dingen die ze op de dvd ziet dingen aanwijzen in de baby einstein boekjes die hetzelfde zijn. Waar kan je ze in Nederland kopen? En wat zijn de kosten etc.
  Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen want ik wil dolgraag dit kopen voor mijn zoontje ook omdat ik hem tweetalig opvoed.

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>